Evo šta znači kad vas boli LEVA NOGA, šta DESNA, a šta NOŽNI PRSTI: Bolovi u nogama povezani su sa NAŠIM EMOCIJAMA, pa pored odlaska lekaru, rešite OVE PROBLEME

Zanimljivosti

Noge su simbol našeg kretanja kroz život, a iza bola u nogama često stoji neki psihološki uzrok poput straha od promene i jakog emotivnog konflikta.

Jeste li se ikada zapitali zašto vas bole noge i koji je psihološki ekvivalent tog bola? O toj vezi, koju su proučavali i pokušavali da objasne mnogi naučnici, razgovarali smo sa dr Dobrinkom Arbanovski, internistom i specijalistom kvantne medicine.

– Nogama se krećemo u fizičkoj realnosti, ali noge su i simbol našeg kretanja kroz život – kaže dr Arbanovski i otkriva nam šta ruski psiholozi-istraživači navode kao glavne psihološke razloge problema s nogama.

Strah od promene
Strah od novoga, nevoljnost da se izađe iz zone komfora i krene napred, tj. strah od promene u bilo kojoj sferi života, ogleda se u bolu u nogama.

Nedostatak samopouzdanja
Vera u sebe nam nosi životnu stabilnost i obezbeđuje snagu koštano-zglobnog sistema zaduženog za kretanje. Suprotno tome, nevera slabi isti ovaj sistem.

Intenzivni emotivni konflikt
Najintenzivniji emocionalni konflikti mogu dovesti do preloma kostiju, a oni koji su nešto slabijeg intenziteta prouzrokovaće hroničnu bolest.

Šta kad boli…

.. desna noga Problem sa desnom nogom povezan je sa kretanjem napred, kako u fizičkom, tako i u psihološkom smislu.

… leva noga Problem sa levom nogom ukazuje da u pozadini stoje poremećeni odnosi sa bliskim osobama.

.. nožni prsti Svaki prst može biti povezan sa određenom emocijom. Opšti imenitelj kod problema prstiju su nisko samopouzdanje, samoograničenje iz straha.

… čukalj Čukalj na nožnom palcu može govoriti o lošim odnosima sa majkom.

… list Bol u listovima može da bude posledica stresa i emocionalne napetosti.

… stopalo Jedan od znakova depresije jeste i bol u stopalima, a pesimizam i dugotrajna negativnost mogu se manifestovati kroz bolove u ovom delu tela.

Najintenzivniji emocionalni konflikti mogu dovesti do preloma kostiju, a oni koji su nešto slabijeg intenziteta prouzrokovaće hroničnu bolest.

zena