ZAŠTO SAM OSTAVILA ČOVJEKA KOJEG SAM NAJVIŠE VOLJELA: NE MOGU TE JA UČITI KAKO DA BUDEŠ MUŠKARAC

Zanimljivosti

Mnoge savremene žene su veći muškarci od većine današnjih muškaraca. A većina zrelih i stabilnih muškaraca su postali takvi zahvaljujući snažnim ženama koje imaju pored sebe.

Žena se na razne načine žrtvuje za svog muškarca. U mnogim slučajevima žena mora glumiti muškarca svom muškarcu kako bi mu pokazala da neke stvari mora promijeniti ili usvojiti. Nezrelost muškarca se može zadržati sve do njegovih dubokih godina zrelosti.

Ja sam voljela svog dečka više od sebe, ali njegova nezrelost me izluđivala. Upoznala sam ga kad je imao 20 a ostavila sam ga kad je imao 29. Tokom naše čitave veze ponašao se kao tinejdžer. Koliko god sam mu ukazivala na njegove greške on se nije mogao promijeniti.

Pričao je da me voli više od života ali nikada nije htio pričati o budućnosti. Kada bih spomenula brak on bi samo odmahnuo rukom i rekao “Biće, biće”. Djecu nisam smjela ni spomenuti, to je kao da ga pitaš kakve planove ima za 30 godina. Za njega je to sve bilo u dalekoj budućnosti.

Starija sam od njega 4 godine pa sam uvijek to prepisivala njegovim godinama. Tješila sam samu sebe, uvjeravala se da će se promijeniti, da su to samo njegove godine. Ali onda sam shvatila, ako sam ja u 29-oj godini bila spremna da se udam za njega, rodim djecu i posvetim se samo njemu…

…Zašto on sa 29 nije? Vjerujem da me je volio, ali nije bio dovoljan muškarac da preduzme neke korake. Nije znao kako da me zaprosi, nije znao kako da isplanira porodični život za nas dvoje. Sve je ostavljao za poslije i nikada ništa nije preduzimao po pitanju nas.

I tako smo došli do faze kada sam odlučila da presječem. “Ne mogu te ja učiti kako da budeš muškarac” rekla sam mu i okončala tu vezu. Nakon toga me je stalno zvao i molio za oproštaj, obećavajući da planira sa mnom budućnost, ali sve je bilo već gotovo.

Nije žena dužna da govori muškarcu kako da se ponaša prema njoj, ako on to sam ne zna onda nije ni dobar muškarac. Kada pružite nekome dovoljno vremena i prilika da učini nešto, a ta osoba jednostavno to ne želi – jasno vam je da joj nije dovoljno stalo.

Nije dužnost žene da govori muškarcu da bi trebali stupiti u brak. Nije dužnost žene da govori muškarcu kada bi trebali proširiti svoju porodicu i odlučiti se na djecu. Nije dužnost žene da mu govori kada je treba zagrliti, kada joj treba prići a kada ostaviti na miru.

Pravi muškarac će sam znati kada je pravo vrijeme za sve navedeno. Ako muškarac to sam ne primjeti onda i nije pravi muškarac. Ako ne želi da se skrasi sa vama ili je nezreo ili jednostavno to ne želi I koliko god se trudili napraviti muškarca od njega vjerovatno nikada nećete u tome uspjeti.

Ne može žena svog partnera učiti osnovne životne lekcije. Možete to pokušati, ali kad tad će vam dosaditi. Nepodnošljiva je veza dvoje ljudi u kojem se jedan mora truditi više nego drugi. To je samo pitanje vremena koliko će potrajati.

Trebalo bi se znati šta je dužnost žene u vezi a šta muškarca. Ništa se ne bi smjelo forsirati. Ako vaš partner jednostavno ne radi ono što vi želite da radite onda se zapitajte koliko još vremena mu možete dati. Sve je poenta toga koliko je nekome stalo do vas. Ništa više.

Izvor: pult24.info