VIDEO Hajduk-Osijek 6-0! Nova zvijezda ‘bilih’ zabila škaricama

Showbizz

VIDEO Hajduk-Osijek 6-0! Nova zvijezda ‘bilih’ zabila škaricama

Juniorski derbi HNL-a uvjerljivo je pripao izabranicima Marijana Budimira koji su prije koji dan ispali od Atletica. Najbolji strijelac lige i mladi reprezentativac BiH zabljesnuo je atraktivnim golom

Filip Čuić (18) nesumnjivo je prvo ime juniora Hajduka i momak za kojega bi u budućnosti navijači ‘bilih’ još trebali čuti.

Napadač rodom iz Brišnika u Bosni i Hercegovini pokazao je raskoš talenta i u subotnjoj prvenstvenoj pobjedi nad Osijekom na Poljudu. “Bili tići” pobijedili su čak 6-0, a Čuić je stavio točku na “i” krasnim škaricama.

Antonio Jakir ubacio je s lijeve strane, Mate Antunović spustio glavom, a Čuić bez razmišljanja zabio škaricama od poda.

Bila je to zaostala utakmica sedmog kola Prve HNL za juniore, a golove su u pobjedi izabranika Marijana Budimira zabijali i Šimun Hrgović, Antunović, Jere Vrcić, Rokas Pukštas i Dominik Prpić.

Hajduk, koji brani naslov, ovom je pobjedom preuzeo prvo mjesto na ljestvici s dva boda ispred Lokomotive. Dinamo s utakmicom manje zaostaje tri boda.

U sastavu Splićana nije bilo Marka Brkljače koji je posljednju utakmicu odigrao u šesnaestini finala Lige prvaka protiv Atlética, koju je Hajduk izgubio na penale. Sportski direktor Mindaugas Nikoličius rekao je da je imao prevelike zahtjeve i da mu neće produljiti ugovor.

Čuiću je to bio 11. prvenstveni gol, čime je došao na vrh ljestvice strijelaca s Nikom Domjanićem iz Varaždina i Caiom Da Cruzom iz Gorice. Filip je dominirao i u juniorskoj Ligi prvaka, gdje je sa šest golova zavrijedio nominaciju za igrača godine.

Talentirani golgeter je U-19 reprezentativac Bosne i Hercegovine, zablistao je i na kvalifikacijskom turniru u studenom s tri gola i asistencijom, odvevši “zmajeve” do elitnog turnira, gdje će se u konkurenciji s Francuskom, Švedskom i Češkom boriti za mjesto na finalnom turniru u Slovačkoj na ljeto.

Filip je iz sportske obitelji. Brat Mario (20) igra za prvu momčad Hajduka, ovo proljeće je na posudbi u slovenskom Radomlju, a otac Tomislav bivši je nogometaš i sudac.

24sata