‘SVE U MENI JE UMRLO’ Majka iz Kraljeva NEUTEŠNA: Samo sam kroz prozor videla njenu igračku! ISPRATILA SAM SVOJU BEBU NA BOLJE MESTO

Region

‘SVE U MENI JE UMRLO’ Majka iz Kraljeva NEUTEŠNA: Samo sam kroz prozor videla njenu igračku! ISPRATILA SAM SVOJU BEBU NA BOLJE MESTO

Beba stara 17 meseci nastradala je pre skoro dva meseca u Kraljevu kada je pala kroz prozor na trotoar, a sada je njena majka, na svom Instagram profilu odlučila da progovori o tragediji koja ju je zadesila.

Da podsetimo, devojčica je u 24. decembra pala kroz prozor sa drugog sprata zgrade na pločnik, a očevici su pozvali Hitnu pomoć. Beba je prebačena u KC Kragujevac gde su se lekari dva dana borili za njen život, ali nažalost, bezuspešno. Majka devojčice odlučila je da na svom Instagram profilu objasni šta se dogodilo i objavom potresla i rasplkala sve pratioce.

Ona je pojasnila da je želela da snimi video o tome šta se kobnog dana dogodilo, ali nije imala snage, te je napisala malo duži tekst. Kako je navela, u danu kada se nesreća dogodila sa ćerkicom je otišla u šetnju, pa u posetu baki.

– Baba ima terasu i Kasija je stalno izlazila tu, cela ulica bi je čula koliko bi s smejala i koliko bi vrištala kada izađe sa njenim Simom – napisala je majka i nastavila:

– Posle par minuta sam je uzela i rekla babi: “Sve mi se nešto preznoje dlanovi kada vidim kako skakuće ovde”, iako nema kako da padne, niti bilo šta. Još par minuta smo bile kod babe i otišle kući. Kad kažem da sam tog dana sve stigla, a zapravo nisam ništa, mislila sam na ovo. Kada stignemo kući znalo se, izuvamo se, obuvamo patofne, palimo njen omiljeni program i spremam joj kakao za spavanje. Od toga prvi put u životu nisam ništa uradila, znate li šta jesam? – navela je majka.

Ona je pojasnila da su u stanu imali prozor kog se mnogo plašila.

– Mama mi je jednom prilikom rekla, iako sam to već znala sama: “Nemoj otvarati taj prozor, Kasija je vrcoprc”. Za neke stvari koje mi je pričala ujedno i za taj prozor rekla je: “Samo se jednom greška pravi”. Tog dana ništa od navedenog gore nisam uradila, samo sam otvorila taj prozor kog sam se toliko plašila i otišla da spremim kakao, da uspavam Kasiju – napisala je:

– Bila je u njenoj kutiji sa igračkama, gledala sam je tako se lepo igrala. Prišla mi je, zatrčala se jako i toliko jako mi je zagrlila nogu. Rekla sam joj: “Evo Kasi, sad će mama da spremi i dolazim da spavamo”. Ona je otišla. Nisam stigla da raspremim krevet, nisam stigla da spremim kakao, hitna se čula. Rekoh, bože šta li se dešava ovo, da pogledam, da se Kasija ne uplaši. Kada sam to pomislila sve mi je već bilo jasno. Kroz prozor sam se presavila i samo sam sa strane prozora videla njenu igračkicu.

Nisam je sahranila, ispratila sam je na bolje mesto

Rekla sam: “Mama te pušta”, ni suzu nisam pustila

U potresnoj objavi na Instagramu majka je navela i da joj je brat rekao da deca idu među anđele, te da se za njima ne kuka i ne plače, jer ih tako samo vučeš dole.

– Prestala sam da plačem, rekla sam, nema plakanja. Kasija je otišla na mnogo bolje mesto, jedini pakao koji za nju postoji je ovde na zemlji, ne želim da je vraćam na mesto puno patnje i bola. Sahrana je prošla dostojanstveno, suzu pustili nismo zbog nje. Na sahrani sam rekla da ja dete ne sahranjujem, već je ispraćam na neko mnogo bolje mesto i zamolila ako može što manje da se plače, posebno da se ne kuka da joj niko ne bi poremetio put na beskrajnom nebu. Rekla sam “mama te pušta” i osetila toliko olakšanje jer znam da je ovo sada za nju najbolje. Fali mi, fali mi mnogo. Ona je bila moj svet, moj razlog za smeh, moj razlog za buđenje – navela je ova neutešna majka.

Majka devojčice navela je da se sve desilo u tri minuta, da su je ljudi gledali i govorili: “Jao, ne”.

– Strčala sam iste sekunde bosa i znate šta? Nisam stigla ni da je vidim. Toliko su bili brzi i ja sam krenula odmah u bolnicu, opet nisam stigla da je vidim. Znate šta sam stigla? Stigla sam samo da zatvorim prozor kada je bilo i više nego kasno. Ta dva dana bila su mi kao večnost. Nikad gora nikad više pitanja nikad više tuge u meni. Toliko sam samo želela da budem pored nje, nikad se nismo razdvajale. Baš nikad! Doktori su me pustili, svoju princezu sam mazila i rekla joj da je ona najjača na svetu i da je najlepša i ljubila je tako nežno samo da ne oseti bol. Drugog dana je već sve u meni umrlo. Dišem, ali ne živim – završila je svoju potresnu poruku Kraljevčanka.

pink.rs