EVO ZAŠTO NE TREBA DODAVATI ULJE KADA SPREMATE TJESTENINU

Hrana i pice

EVO ZAŠTO NE TREBA DODAVATI ULJE KADA SPREMATE TJESTENINU

Postoje brojni savjeti kada je u pitanju kuhanje tjestenine poput idealne temperature vode i minutaže, dodavanja soli, kao i ulja, kako se špagete ili makarone ne bi lijepile za dno šerpe. Međutim, profesionalni kuhari tvrde da je dodavanje ulja u vodu dok se tjestenina kuva nepotrebno jer donosi više štete nego koristi. Naime, oni smatraju […]

Postoje brojni savjeti kada je u pitanju kuhanje tjestenine poput idealne temperature vode i minutaže, dodavanja soli, kao i ulja, kako se špagete ili makarone ne bi lijepile za dno šerpe.

Međutim, profesionalni kuhari tvrde da je dodavanje ulja u vodu dok se tjestenina kuva nepotrebno jer donosi više štete nego koristi.

Naime, oni smatraju da dodavanje ulja može da uništi cijeli obrok jer će učiniti tjesteninu masnijom, što će spriječiti sos da se lijepo zalijepi za špagete ili makarone.

S druge strane, dodavanje soli je itekako poželjno jer voda za tjesteninu treba da bude slana otprilike kao morska voda, tako da vam za savršeno skuhanu i ukusnu pastu treba mnogo više od prstohvata soli.

hayat.ba