Ukusan i brz doručak: Napravite pizzu za pet minuta

Hrana i pice

Zaboravite na miješanje tijesta, dizanje, pa valjanje. Ako imate 10 minuta da si napravite doručak, vjerujte nam na riječ kada kažemo da onda u tom vremenskom intervalu možete napraviti i pizzu.

Znamo, zvuči nevjerojatno, ali neće vam čak trebati ni rerna, nego samo tava i šporet.

Možda nije najzdravija opcija za doručak, ali možemo si dopustiti tu i tamo dan za apsolutni hedonizam.

Iako nešto drugačija priprema, okusom ova pizza iz tave ne razlikuje se puno od one iz rerne, a super je što se može kombinirati s okusima koje želimo i koji nam odgovaraju. Tako pravi sir možete zamijeniti veganskim, te dodati povrće po želji.

U nastavku vam donosimo recept kako napraviti pizzu u 5 minuta.

Sastojci za tijesto

140 g brašna
kašičica sode bikarbone ili praška za pecivo
kašičica soli
140 g čvrstog jogurta
Nakon što spojite sastojke za tijesto, promijesite ih i oblikujte tijesto u kuglu. Izvaljajte tijesto do veličine kolika vam je tava u kojoj ćete peći pizzu. Ako vam tijesto bude prelazilo dimenzije tave, višak možete skinuti nožem i samo zalijepiti s vrha.

Tavu trebate dobro zagrijati i dodati jednu kašiku maslinovog ulja. Dodajte razvaljano rijesto u tavu. Nakon što vam krajevi i dno pizze počne dobivati zlatnu boju (otprilike nakon 2 minute), okrenite pizzu na drugu stranu.

Na vama je sada da birate toping za pizzu. Dok se peče druga strana, pizzu možete namazati paradajz sosom, dodati sir, povrće po želji ili suho meso – budite domišljati.

I to je to, prijatno!

radiosarajevo.ba