TIJESTO VAM BUDE “VODENASTO” I ČUDNO: Ovako će vam PIZZA UVIJEK biti kao u pizzeriji – EVO U ČEMU JE TAJNA

Hrana i pice

Nedovoljno zagrijana rerna je jedna od glavnih grešaka pri pečenju pice, ali postoje i druge greške koje možete da napravite i uništite je u potpunosti

Čini se da je ovo omiljeno italijansko jelo veoma lako napraviti, ali postoji nekoliko stvari o kojima treba da vodite računa da bi sve ispalo kako treba.

Priprema tijesta

Tijesto mora da bude dovoljno „odmorno“. Jedna je od najčešćih grešaka je kada se prerano skloni sa toplog mjesta. Važno je da se podiže dovoljno da bude fleksibilnije. Tijesto je najbolje da kasnije razvučete rukama. Ako se povuče nakon istezanja, to znači da ga treba ostaviti da se još malo odmori na sobnoj temperaturi.

Sastojci za picu

Paradajz sos je najbolji kada je domaći i zahtjeva malo truda. Nakon što se napravi sok od paradajza, potrebno je da ga začinite po želji i premažete po tijestu. Još jedna važna stvar kada su sastojci u pitanju je da nikada ne koristite najjeftinije. Takođe je važno znati kako da dobro kombinujete sastojke kako pica ne bi bila previše slana ili bljutava.

Zagrijana rerna

Sada, kada je omiljeno jelo spremno za posljednji korak, važno je obratiti pažnju na to da je rerna dobro zagrijana. Treba je zagrijati na najvišu temperaturu i tek onda staviti picu i peći najmanje deset minuta.

novi.ba