MORALA JE OVO REĆI – OGLASILA SE SNAJKA ĐOKOVIĆA: Žestoka poruka – komentari ne prestaju

Region

Voditeljka Saška Veselinov i djevojka Đorđa Đokovića, oglasila se emotivnom fotografijom i porukom nakon što je sud u Melburnu oslobodio Novaka Đokovića.

Saška je, naime, na društvenoj mreži Instagram objavila niz fotografija na kojima je sa Novakom, Đorđem i njegovim roditeljima. Ispod fotografija je napisala poruku u kojoj je opisala trenutke Noletove borbe.

– “Oprosti im Bože, ne znaju šta rade.” I prije nego što sam upoznala sadašnjeg dečka i njegovu porodicu, u mojoj kući je Novak Đoković bio član porodice. Njegova borba na teniskom terenu se nije propuštala. Upornost, volja i želja da postane broj jedan je mnoge od nas inspirisala da istrajemo u onome što radimo, u sportu, školi, u čitavom životu. Novak je bio naš uzor tokom odrastanja.

Objavu pogledajte NA OVOM LINKU

Pregršt podrške iz raznih krajeva sveta stiglo je upravo u ime pravde, za Novaka, najboljeg tenisera svijeta.

Nažalost postoji i ona druga strana, a ja ću ovom objavom pokušati da iskažem ono što mi je na duši i o čemu neprestano razmišljam prethodnih dana.

Da li ste svjesni koliko je Novakov slučaj vezan za sve nas na ovoj planeti zemlji? Ovo nije pitanje sporta, vere i nacionalnosti, ovo nije pitanje novca, ovo je pitanje naše budućnosti. Našeg prava na slobodu, na izbor. Da li se zapitate ako je ovakva nepravda učinjena najboljem teniseru svih vremena, iskoristiću vaše riječi i citirati “on je bogataš”, da činjenica pokazuje kako sav novac ovog sveta ne mogu već nekoliko dana da mu pomognu? Na aerodromu su mu oduzeli lične stvari, telefon na nekoliko sati, takođe i novčanik koji mu nije vraćen još uvijek. Bez imalo napora nam je lako da shvatimo kako postoji nešto veće od materijalnog. A on to pokazuje i dokazuje upravo ovom borbom. Da li shvatate koliko prethodnih godina pokušavaju raznim teorijama da nas zastraše, da nas zarobe time što nam ne daju više opcija? Koliko na silu pokušavaju da nam oduzmu pravo da odlučujemo o svom životu? Čovjek koji je pomogao cijelom svijetu kada im je bila potrebna pomoć… Da li se tako postupa prema jednom čovjeku, jednom humanisti, diplomati jedne države, najboljem teniseru na svijetu? Ja vjerujem u Boga i pravdu, ta strana uvijek pobjeđuje na kraju!”

Komentari i riječi podrške ubrzo su počeli da se nižu ispod njene objave.

Podsjetimo, Novak Đoković nije dobio dozvolu za ulazak u Melburn, pošto su mu vlasti Viktorije odbile vizu uz navodno lošu dokumentaciju, koja se ne poklapa sa osobama koje su dobile medicinsko izuzeće.

Nakon višesatnog ispitivanja u prostorijama Imigracionog odeljenja, gde je od Novaka zatraženo da pruži dokumentaciju i dokaze na osnovu kojih je dobio medicinsko izuzeće, Novak Đoković je poslat u pritvor, a nakon toga je doneta odluka da mora hitno da napusti Australiju.

U ranim jutarnjim satima završeno je suđenje Novaku Đokoviću a sud u Melburnu odlučio je da nije kriv.

Izvor:Blic