AKO OVE 3 STVARI RADITE UJUTRU, NEĆETE SMRŠATI MA KOLIKO SE TRUDILI: Najveći neprijatelji dobre linije!

Zanimljivosti

AKO OVE 3 STVARI RADITE UJUTRU, NEĆETE SMRŠATI MA KOLIKO SE TRUDILI: Najveći neprijatelji dobre linije!

Svi koji su probali znaju da nije lako odreći se omiljenih poslastica, testa i grickalica, ali problem može da bude i u jutarnjim ritualima koji nas sprječavaju da izgubimo kilograme.

1. Ne popijete čašu vode nakon buđenja

Jednostavna rutina koju mnogi nemaju naviku da praktikuju, a donosi višestruke koristi za organizam. Mnogi ljudi misle da vodu treba da piju tokom doručka, međutim to je pogrešno. Zadatak vode je da ubrza metabolizam, olakša varenje hrane i ubrza izbacivanje toksina iz organizma. Zato, bez obzira na to da li osećate žeđ ili ne, potrudite se da svako jutro popijete čašu vode i vidjećete kako masne naslage nestaju.

2. Stavljate previše šećera i mlijeka u jutarnju kafu

Kafa je prirodni antioksidans i odlična je za probavu, ali problem je ako je pijete sa šećerom, mlekom i drugim dodacima. Previše šećera ujutro loše utiče na probavu. Unijećete više kalorija i to će vam otežati mršavljenje.

3. Preskačete doručak

Čak i ako ujutru ne osjećate glad, postoji razlog zbog kojeg nutricionosti kažu da je doručak najvažniji obrok u danu. Zato ako želite da smršate doručak nikako ne smijete da preskačete. Važno je i koje namrinice doručkujete, a preporučuje se lagan i hranjiv doručak. Smuti je vrlo čest izbor jer ga je lako pripremiti i možete ga jesti i na putu do posla, ako ste u žurbi.. Jednostavan obrok poput zobene kaše ili voćnog jogurta odličan je izboz za početak dana. (haber.ba)