10 Zanimljivih Činjenica O Ljudskom Tijelu: Možete Slomiti Rebro Kihanjem I Živjeti Bez Hrane Poprilično Dugo! (VIDEO)

Zanimljivosti

Uz činjenicu da možete slomiti rebro kihanjem i da možete živjeti dva mjeseca bez hrane, izdvojili smo još jezivih i moćnih informacija o ljudskom tijelu.
Vjerujemo da ste se često susreli s nekim činjenicama kako funkcionira ljudsko tijelo, no mi smo izdvojili deset manje poznatih koje su zapanjujuće. Neke su pomalo jezive, a neke izrazito moćne.

1. Možete slomiti rebro kihanjem.

Iako vrlo rijetko, nije nemoguće da dovoljno jakim kihanjem jednostavno – izbijete vlastito rebro! Ovo možda i nije toliko iznenađujuće ako znate da je brzina kihanja čak 160 km/h.

2. Ljudi sjaje, ali ljudsko oko to ne može primijetiti.

Svaka životinja, pa tako i čovjek, koja ima metaboličke reakcije u tijelu sija. Ovaj sjaj, ipak, nije toliko intezivan da ga golim okom možete vidjeti.

3. Treptanje oduzima relativno veliku količinu života.

U treptanju provedete čak pet godina života, ali vam to, srećom, ne ometa svakodnevne aktivnosti.

https://youtu.be/UYK6UFUSP9k

4. Kosa raste sporije od ostalih dlaka.

Kosa, nažalost, raste puno sporije nego ostale dlake kojih se zapravo želimo riješiti. Radi se o prosječnih 1.5 cm mjesečno, ali taj podatak varira od osobe do osobe.

5. Tijelo se počinje raspadati četiri minute nakon smrti.

Sve nas prođe jeza na pomisao o raspadanju nakon smrti. Znajte da će iste one bakterije koje su jučer pomagale razgraditi vaš ručak tada razgrađivati vas.

6. Uši i nos nikada ne prestaju rasti.

Jedna je ovo od činjenica koja se nikome ne sviđa. Zapanjujuće je da uši rastu tijekom cijelog života i to čine nevjerojatnom brzinom – četvrt milimetra na godinu.

7. Ujutro ste do 1 cm viši nego navečer.

Ovo ima veze sa zglobovima koji se noću odmaraju, a onda se pritisnu za oko jedan centimetar tijekom svakodnevnoga maltretiranja.

8. Možete živjeti bez hrane oko 2 mjeseca.

Pametno tijelo štiti ljude preko psiholoških i metaboličkih obrambenih sustava koji rade kako bi vas što duže održali na životu u situacijama u kojima nemate pristup hrani.

9. Pluća sadrže više od 300 000 milijuna kapilara (sićušne krvne žile).

Ako biste te kapilare raširili od kraja do kraja, ukupna širina bi iznosila 2400 km.

10. Živci su dugački 75 kilometara.

Živci bi se, dakle, mogli rastegnuti od Zagreba do Siska

(studentski.hr)