Dala je uplakanu bebu dječaku s Downovim sindromom – ugledala je čudo

Zanimljivosti

Majka je dala svoju uplakanu bebu 6-godišnjem dječaku Wellesu koji ima Downov sindrom, a onda je vidjela pravo čudo.

Osobe s Downovim sindromom mogu bolje osjetiti što druga osoba osjeća nego drugi ljudi.

Svaki roditelj zna koliko je teško smiriti uplakanu bebu. Postoje trenutci kada mislite da ništa ne može pomoći, bez obzira na sve što pokušavate, vaša beba ne želi prestati plakati.

Oakley Peterson našla se u jednoj takvoj situaciji dok je čuvala Aleka, bebu svoje susjede.

Bez obzira na sve što je učinila, činilo se kao da ga ne može smiriti i uspavati. Neprestano je plakao, a Oakley je ponestalo ideja. Kada joj je prišao njezin sin, Welles, i pitao može li držati bebu, ona je pomislila: „Zašto ne?”.

Welles ima Downov sindrom te živi sa svojom obitelji u Salt Lake Cityju. Ima šest godina te, prema riječima njegove majke, ima neobičnu sposobnost povezati se s drugim ljudima, on zna kada se osjećaju loše te im uvijek pokuša pomoći.

Oakley je jednom podijelila priču o tome kako je Welles sjedio sa svojom tetom koja je prolazila kroz jako teško razdoblje:

„Na svakom obiteljskom okupljanju, on bi uvijek pronašao osobu koja ima nekih problema ili joj je teško. Moja sestra je bila trudna te je znala da će beba preminuti nedugo nakon rođenja. Većinom Welles ne može mirno sjediti. No tada je mirno sjedio pokraj moje sestre i držao ju. On zna kako sjediti s nekim tko pati i tuguje.. osobe s Downovim sindromom mogu bolje osjetiti što druga osoba osjeća nego drugi ljudi.”

Možda je zbog te posebne sposobnosti Welles pitao da uzme bebu koja se nije dala smiriti. Čim je Oakley dala bebu Wellesu, ona je prestala plakati.

Na svu sreću, svi to možemo osobno vidjeti jer je Oakley snimila kratak video i podijelila ga. Toliko je postao popularan da su neki Wellesu dali nadimak „šaptač bebama”.

Zaista je predivno gledati bebu Aleka u Wellesovim rukama. Kada mu ispadne duda, Welles su spremno vrati natrag u njegova usta. On i Alek nisu u rodu, ali se Welles ovdje ponio kao pravi veliki brat.

Oakley ima Facebook stranicu na kojoj dijeli sve Wellesove zgode. To je zaista divan podsjetnik da osobe rođene s Downovim sindromom mogu biti neke od najdivnijih osoba na svijetu.

novizivot.net