Stravičan zločin “Kaži ćao tatici”: Naterala sina da se oprosti, pa ga ubila, a onda i sebi presudila

Svijet

Vlasti su tokom istrage došli do redosleda događaja koji su prethodili gnusnom činu i oduzimanju jednog mladog života da bi nakon toga majka izvršila samoubistvo

Savana Kriger (32) i njen sin Kaiden (3) iz San Antonija pronađeni su mrtvi sa ranama od vatrenog oružja u parku u Teksasu, a kako prenose zvaničnici, majka je prvo ubila sina, a zatim i sebi presudila.

Vlasti su tokom istrage došli do redosleda događaja koji su prethodili ubistvu i samoubistvu, a prema prvim informacijama motiv je bila bitka za starteljstvo koja se izvesno vreme vodila.

Šerif Havijer Salazar opisao je poslednje trenutke Savane Kriger i njenog trogodišnjeg sina Kaidena nakon što je objavio da su i majka i dete imali prostrelne rane u predelu glave.

Salazar je rekao da je Savana napustila posao u 12:49 časova i otišla do kuće njenog bivšeg muža u Verde Boskeu, gde je navodno oštetila njegove lične stvari dok je muškarac bio na poslu.

Nakon toga se vratila u svoju kuću u Dovers Den, San Antonio, gde je ispalila dva hica u njihov venčani portret. Kasnije je istragom utvrđeno da su to iste čaure kao i one koje su bile u pištolju iz kojeg je ubijen dečak i kojim je počinila samoubistvo.

Savana je zatim napustila svoj dom i otišla da uzme dečaka iz vrtića pa je pozvala bivšeg muža preko aplikacije Fejstajm i navodno mu rekla: “Nećeš imati ništa do kraja dana”.

Muž je odmah prijavio slučaj policiji, a žena mu je u međuvremenu poslala poruku sa tekstom koji je glasio: “Kaži ćao svom sinu”.

Posle još neuspešnih pokušaja da dođe do njega, Savana je snimila snimak od 21 sekundu na kojem je sinu rekla sinu da “kaže zbogom tatici” što je on i učinio, a onda je poljubila sina.

Šerif je rekao da su njene namere bile “prilično jasne”.

Tela Savane i Kejdena pronađena su u jarku 19. marta oko 19 sati nakon poslatog video-snimka.

(Telegraf.rs)