“KO MAJCI DA SE SMEJE NA USKRS”! Prizori sa Lešća razaraju srca: Na grobovima ubijene dece i čuvara novi predmeti…

Region

Porodice devetoro ubijene dece i Dragana Vlahovića prvi Uskrs bez najmilijih proveli su u suzama i bolu.

Na večnim kućama Angeline Aćimović, Andrije Čikića i Dragana Vlahovića na groblju Lešće zatekli smo korpice sa obojenim jajima pored svežeg cveća, plišanih figura i keramičkih anđelčića.

Na Angelininom spomeniku nalazi se veliki plišani meda u cveću. To je meda Brunda o kakvom joj je otac Anđelko pričao priče od najranijeg detinjstva pa do poslednjih dana života. Sa suzama u očima dok je boravio pored postelje ćerke za koju je znao koliko je u teškom stanju i da su minimalne šanse da prežive, Anđelko je pričao taze izmaštanu priču mezimici.

Njihovi najmiliji su posetili u ponedeljak ta za njih najbitnija mesta od prošle godine 3. maja, kada je dečak monstrum Kosta Kecmanović očevm oružjem devojčice izrešetao u školi na času istorije gde je pucao u ceo razred i nastavnicu, a čuvara na hodniku škole, zajedno sa tri nevine devojčice. Na hodniku je sve mete usmrtio, dok je u učionici smrti ubio šestoro dece, petoro ranio, kao i nastavnicu.

Izvor Republike kaže da je bilo uznemirujuće posmatrati majke i očeve na grobovima sa tim korpicama jaja na Pobusani ponedeljak i kako se jecaju obraćajući mrtvoj deci.

– Milujući njihove slike na hladnom mermeru govorile su kako im život i praznici više nemaju smisla. Čuo sam kad jedna majka govori “Ko majci da se smeje na Usks, ko da me oraspoloži srećo moja” – ispričao je naš izvor.

Angelina i Andrija su sahranjeni u nizu sa čika Draganom koji počiva na početku te aleje i kao da je i sada na zadatku na kom je bio do smrti. Izgleda kao da ih čuva od zla među anđelima, tamo negde gde nema monstruma kao što je njihov školski drug sa kojim su do 3. maja delili sve, od sitnih radosti, dečijih čarki do zajedničkih putovanja i boravka na kampu u inostranstvu.

republika.rs