Drama na ulicama Beograda: Pobednik Beogradskog maratona prošao kroz cilj i srušio se na zemlju /FOTO/

Region

Kenijski atletičar Gilbert Kipleting Čumba je pobedio na Beogradskom maratonu sa izvanrednim vremenom od 2:11:47, ali nakon što je prešao ciljnu liniju, zabrinuo je sve prisutne.

Startovalo je dve hiljade takmičara na deonici od 42,195 kilometara, od kojih je najbolji bio Kenijac Gilbert Čumba – pretrčao je stazu za 02:11:47, što je samo za minut duže od rekorda koji i dalje drži Džafet Kosgeji iz Kenije.

Međutim, kada je prešao kroz cilj kao pobednik, Čumba se srušio.

Hitna medicinska pomoć odmah je pritekla u pomoć, pružajući mu potrebnu negu na licu mesta. Potom je Čumbu prebačen na nosilima radi dalje medicinske procene.

Podsetimo, Džafet Kosgeji iz Kenije je 2006. godine stazu pretrčao za 2:10;54 sati, što je rekord, dok je u konkurenciji dama vlasnica najboljeg rezultata Rumunka Kristina Pomaku iz 2001. godine sa vremenom 2:29;44 sati.

Polumaraton je počeo u 9 časova i 30 minuta , trka na 10 kilometara na rasporedu je od 11 časova, dok će u 13 časova krenuti Trka zadovoljstva na 2,3 kilometara. Cilj za sve trke je na Terazijama.Kompletan program 37. Beogradskog maratona biće završen u 14 časova. sportal.blic.rs