Emir Spahić je novi direktor sportske reprezentacije BiH: “Barbarez je moj kapiten, nećemo imati problema”

Region

Pored Sergeja Barbareza, u reprezentaciju se vratila još jedna legenda. Emir Spahić je novi sportski direktor reprezentacije BiH, dok će Zvjezdan Misimović od sada imati funkciju savjetnika.

Na zvaničnoj press konferenciji Spahić se obratio medijima.

“Sve se brzo dogodilo i odigralo. Ja ću sebi uzeti vremena da se sve slegne da na miru mogu komentirati situaciju novonastalo za mene. Ići ćemo planski, to je sigurno. U dogovoru. Idemo meč po meč i vidjet ćemo kako će to biti. Prvu godinu želimo zgrabiti nešto bodova i pobjeda. To mi je želja, mada svi s oprezom komentiraju ovih prvih 5-6 utakmica. Ja tu vidim nešto pozitivno. Velike reprezentacije su tu, veliki protivnici i tu treba tražiti imena koja će moći nositi ovaj tim u narednom periodu”, rekao je Spahić.

Spahić je upitan da li će mu biti teško surađivati sa Barbarezom.

“Kada kažete hoću li imati problem i sa komunikacijom, neću. Ne vjerujem da hoćemo. Mi se dugo poznajemo. Čak nekih 20 godina, znam ja dobro kakav je on karakter. Mislim da će to sve ostati kontrolisano. Sve ćemo i lijepe i ružne komentare rješavati na lijep način”, rekao je Spahić, te je dodao kako je Barbarez taj koji je njegov kapiten.N1INFO.BA