BRUTALNO SU JOJ UBILI ĆERKU i ova žena je rešila da se osveti: Lovila ih je jednog po jednog, a policiji i dalje nije jasno kako je sve to izvela sama – njen način postao je legendaran

Zanimljivosti

Retko ko se neće složiti da kada se izgovori reč majka da treba da se ustane. Iako ovo možda ponekad zvuči i preterano, ipak u pojedinim situacijama sve majke zaslužuju takvu vrstu poštovanja. A Mirjam Rodrigez zaslužuje i više od toga.

Naime, svima nam je poznato da je Meksiko država sa velikim brojem kidnapovanja, a u januaru 2012. godine dvadesetogodišnja Karen Rodrigez je oteta kada su banditi uleteli u njen auto, te su tek nakon 20 meseci pronađeni njeni ostaci.

Njena majka Mirijam Rodrigez je tražila od vlasti i policije da privedu zločince. Međutim oni nisu ništa uradili iako su pretpostavljali koji je narko kartel u pitanju.

Majka osvetila smrt svoje ćerke

Ona je odlučila da ubice njene ćerke lovi jednog po jednog širom Meksika dok ih ne likvidira ili strpa u zatvor. Ošišala je i ofarbala kosu i prerušavala se u anketara, socijalnog radnika i zdravstvenu radnicu. Tokom tog procesa sprijateljila se sa njihovom rodbinom. Sve više i više je prikupljala podatke o članovima bande. Putem lažnih identiteta i dokumenata uspela je da dođe do prvog člana bande koji je odgovoran za ubistvo mlade Karen.

Njega je uspela da nađe blizu meksičko-američke granice gde je prodavao naočare za sunce, uspela je pištoljem da ga obuzda i da sačeka policiju, koja je dalje preuzela slučaj. Na suđenju je izjavila da se ne plaši smrti, jer je ona umrla onog dana kada je saznala da joj je ćerka ubijena. To je bio samo početak njene trogodišnje složene istrage u kojoj je uspela da privede pravdi njih desetoricu, a na kraju se saznalo za sve koji su bili umešani.

Zbog svega što se dogodilo, Mirijam (56) je 2017. godine sa 12 metaka ubijena ispred svoje kuće na Dan majki, što je bio jasan znak da se kartel osvetio i da je na to čekao idealnu priliku. Taj dan širom Meksika su izbili protesti.

Policajac koji je vodio istragu je izjavio: “Nikada u životu nisam video toliku odvažnost i inteligenciju jedne osobe. Prikupila je gomilu detalja i informacija -sasvim sama, to je zaista neverovatno. Još je neverovatnije da je uspela sve to da izvede kao običan civil u tim godinama.”

U svom gradu San Fernandu, Mirijam je proglašena za heroja.

(Radioaktivni Komarac)