3 devojčice sa samohranim ocem dočekale zimu u trošnoj kući: Dobile paketiće, a nisu smele odmah da ih otvore

Zanimljivosti

Devojčice nemaju ni zdravstvenu knjižicu, te nisu u mogućnosti da odu ni kod doktora

Teodora (7), Jelena (11) i Dajana (9) Nikolić sestre su koje sa samohranim ocem Denisom žive u Ilandži, u trošnoj i oronuloj kući, čija fasada jedva opstaje pod snežnim padavinama i jakim vetrom. Ipak, ove tri devojčice nasmejanog lica ne gube volju za životom. Vredne su, uspešne u školi i nadaju se boljoj budućnosti.

Udruženje dobrih ljudi “Ognjište” iz Pančeva, pokrenulo je akciju za prikupljanje novca uz saglasnost oca, kako bi ovoj porodici omogućili bolje i humanije uslove za život.

Denisa je život odveo u Crnu Goru gde je dobio tri prelepe ćerkice. Nažalost, mama ih je napustila pa se Denis morao vratiti u Banat, odakle je i otišao, tačnije u selo Ilandža u opštini Alibunar. Ovde su tek 2-3 godine, još uvek su nesnađeni i manje poznati meštanima. Deca su dobra, idu u školu sve tri. Učiteljica Mira ih svakoga dana vozi i vraća iz škole. Preko nje i naše Ane smo i saznali za ovu porodicu – kaže predsednik ovog udruženja Slavko Radojčić.

Devojčice nemaju ni zdravstvenu knjižicu, te nisu u mogućnosti da odu ni kod doktora. Ipak, sestre su nasmejanog lica dočekale Slavka kada im je za praznike doneo paketiće.

– Toliko su dobre i vaspitane. One nisu čak ni onako željno otvarale slatkiše, već su samo nežno i polako razgledale igračke koje su dobile – priseća se on.

Njihov otac hrani ih od dnevnica. Radi u jednoj maloj firmi za 2.000 dinara, ali ni tamo nema uvek posla i maltene je primoran da se snalazi kako zna i ume, kako bi porodici obezbedio bolje uslove za život.

Slavko pojašnjava da u Ilandži ima nekoliko kućica za ovu porodicu, malo su zamršeni imovinski odnosi, ali nisu nerešivi. U svemu tome ovom Udruženju pomaže jedna advokatska kancelarija, kako bi potencijalni dom za ovu porodicu bio u potpunosti kompletan i legalan.

Udruženje “Ognjište” je pozvalo i sve firme i preduzetnike da se pridruže ovoj akciji i da se ovoj porodici čim pre obezbedi siguran krov nad glavom, a svaka pomoć je dobrodošla.

Ukoliko želite da pomognete Nikolićima da sledeću zimu dočekaju u toplom, novac možete uplatiti na broj računa:

340-11024157-94

Udruženje “Ognjište”

Svrha uplate: Za Nikoliće

(Telegraf.rs)