Ovo je dokaz koliko je Dejan Milojević bio velik! Od trenera se oprostili bivši igrači, NBA zvezde, klubovi…

Svijet

Svi su oni odlučili da kažu poslednje zbogom košarkaškoj legendi

Košarkaški svet je ostao uzdrman nakon vesti da je preminuo Dejan Milojević, igračka legenda i trener Golden Stejta, koji je izgubio najveću bitku nakon iznenadnog srčanog udara u 47. godini. Njegov gubitak je i nešto što apsolutno niko nije očekivao.

Dejan Milojević je neko ko je kao igrač bio omiljen, koga su voleli i navijači njegovog kluba, a protivnički su imali ogromno poštovanje ukazano prema njemu baš zbog načina na koji je igrao košarku.

Takođe, kao trener je Dejan Milojević dao mnogo, iako je tek bio na početku svoje trenerske karijere. Međutim, proveo je 10 godina u ekipi Mege i kroz njegove ruke je prošlo dosta igrača koji će kasnije postati deo NBA lige, a najveći od njih jeste i Nikola Jokić, čovek kojeg je upravo on i stvorio, a koji je sada najbolji košarkaš na svetu.

Sve to je samo delić onoga što je zapravo bio Dejan Milojević, veliki borac, a koliko je bio veliki govori samo i to koliko se ljudi od njega oprostilo, a tu su se našli njegovi bivši igrači, saigrači, protivnici, kao i NBA zvezde, ali i NBA timovi.

Između ostalog, tu su Pau Gasol, Luka Dončić, Marko Kešelj, Džanan Musa, Karlo Matković, Kendrik Peri, Džejms Naneli, Nikola Vučević, ali i timovi kao što su Memfis Grizlisi, Denver Nagetsi, Čikago Bulsi, Cibona, Olimpijakos i mnogi drugi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marko Keselj (@keselj11)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erdem Can (@erdemcan4)

(Telegraf.rs)