(VIDEO) Amerikanka priznala krivnju: Ostavila bebu samu i otišla na odmor, dijete umrlo

Svijet

Žena iz Ohija (32) priznala je jučer krivnju za ubistvo djeteta, nakon što je 16-mjesečnu kćer ostavila samu kod kuće na 10 dana kako bi otišla na odmor.

“Kristel Candelario ostavila je 6. juna 2023. svoju malenu kćer, Jailyn Candelario, samu i bez nadzora. Kući se nije vratila do 16. juna”, rekao je okružni tužitelj Michael C. O’Malley, a prenosi NBC News.

Kada se Candelario nakon putovanja u Detroit i Portoriko vratila u svoj dom u Clevelandu, vidjela je da njena kći ne reagira na podražaje i nazvala policiju. Vlasti navode da je vrtić djeteta bio pun prljavih prekrivača, natopljenim urinom i izmetom. Kada su djelatnici hitne pomoći stigli na mjesto događaja, utvrdili su da je beba umrla.

“Bila je ekstremno dehidrirana”, navodi policija.

Candelario se izjasnila krivom po točki optužnice za teško ubistvo. Kazna će joj biti izrečena u martu. Za sada nije poznato zašto Candelario nije nekoga zamolila da joj pričuva dijete dok je na putu.

Prijateljica porodice je prošle godine kazala za News5 Cleveland da ovo nije bio prvi put da je Candelario ostavila kćerkicu samu kod kuće: “Stalno smo joj govorili da ju ne ostavlja samu. Ne samo ja, nego i moja poznanica koja živi preko puta.”n1info