Majke troje djece probudila se iz kome nakon pet godina

Svijet

Priča o noćnoj mori, koja se kasnije pretvorila u pravo čudo, dogodila se 25. rujna 2017., jednog običnog ponedjeljka ujutro, kada je 35-godišnja Jennifer Flewellen, supruga i majka trojice dječaka, krenula na posao. Imala je prometnu nesreću zbog koje je bila pet godina u komi.

Ovo petogodišnje razdoblje bilo je iznimno teško i za Jennifer i za njezinu majku Peggy, koja je nedavno otišla u mirovinu. Majka je stajala uz svoju kćer, posjećivala ju gotovo svaki dan i vjerovala da će se Jennifer jednog dana probuditi. Dio rodbine i prijatelja isprva je sumnjao u to. Čak je i bolničko osoblje tvrdilo da se Jenniferino stanje nikada neće popraviti.

Probudila ju je majčina šala
U kolovozu 2022. Jenniferina majka ispričala je svojoj kćeri običan vic tijekom posjeta bolnici. Jennifer se nasmiješila na to.

“Bio je to stvarno nevjerojatan trenutak za mene jer se Jennifer nikada prije nije smijala”, rekla je njezina majka. “Sve se promijenilo. Osjetila sam da su se otvorila vrata.”

Kada se Jennifer probudila iz kome, u bolnicu su požurila i njena tri sina. Dirljiv trenutak otkrio je najmlađi sin Julian. “Prvo sam joj rekao da sam Juju i oči su joj zasjale. Rekla je: ‘Vau, to je moja beba Juju.’ Ali kad je saznala koliko imamo godina i shvatila da joj nedostajemo dok smo odrastali, to ju je slomilo. Počela je plakati.”

!S vremena na vrijeme razgovarali smo o vremenu koje je propustila, ali trudimo se da to ne potenciramo jer je to uzrujava”, rekao je sin Julian. “Moja joj baka uvijek govori: ‘Ne možeš sjediti ovdje i tugovati, jer s tugom nećeš naprijed’.”

Budila se postupno
Jennifer se postupno probudila iz kome. Isprva nije mogla govoriti, izražavala se kimanjem. U početku se puno odmarala, a onda je postajala sve jača i jača – rekla je majka.

Dr. Ralph Wang, liječnik u bolnici za rehabilitaciju Mary Free Bed u Michiganu, opisao je rijetkost ovog slučaja: “Ovakvi slučajevi su vrlo rijetki. Ne samo da se probudila, već i napreduje.”

Prošlog listopada Jennifer je prisustvovala nogometnoj utakmici na kojoj je igrao njezin sin Julian. “Ona mi je bila najveća podrška”, rekao je Julian, koji je imao 11 godina kada mu je majka pala u komu. “Osjećaj da je moja majka opet uz mene je čaroban.”

novizivot.net