Autistični dječak je bio usamljen, no ovaj pas ga je potpuno promijenio

Zanimljivosti

Autistični dječak se većinu vremena osjećao usamljeno i odbačeno, no jedan pas mu je potpuno promijenio ponašanje.

Osmogodišnji Johnny Hickey je oduvijek bio drag dečko. Međutim, bilo mu je teško zbližiti se s bilo kim osim s užom obitelji, a čak je i tada imao razdoblja introvertiranosti. Imao je problema i sa zbližavanjem s dva obiteljska psa i njegovi su se mama i tata počeli brinuti da će se uvijek osjećati usamljeno. Jonny je mogao dugo vremena biti bez riječi.

U isto vrijeme nedaleko od njihovog doma, sićušno štene po imenu Xena jedva se držalo na životu. Malena kujica je bila zanemarena i izgladnjela gotovo do točke bez povratka kada su je pokupili spasioci Službe za životinje okruga DeKalb.

Jedne noći, međutim, mala Xena pojavila se na lokalnim noćnim vijestima i njezina je priča dirnula tisuće srca, uključujući srce Jonnyjeve mame, Linde.

“Bavim se spašavanjem vjerojatno oko 12 godina i nikad nisam vidjela tako mladog psa u takvom stanju”, rekla je Chrissy Kaczynski.

Lindu je odmah oduševila priča o ovom sićušnom borcu koji je prionuo na život kad se činilo da je svaka nada izgubljena. Otišla je na Xeninu Facebook stranicu, a provjeravanje psića koje liječi postalo je svojevrsni ritual svakog jutra.

Dječakovo ponašanje se promijenilo
Ubrzo je jednostavno znala da pripada obitelji Hickey.

Nakon što su u skloništu odlučili da bi im ona dobro pristajala, morali su potpisati papire i vratiti je kući! Linda je bila jako uzbuđena što će svi upoznati prekrasnog psa kojeg je zavoljela. Jedno ju je predstavljanje, međutim, potpuno zaprepastilo.

Kad je Jonny upoznao Xenu, cijelo mu se ponašanje promijenilo.

Čim ju je ugledao, na licu mu se pojavio veliki osmijeh. Obitelj je sa strahopoštovanjem gledala kako njih dvoje stvaraju trenutačnu vezu. Tijekom sljedećih nekoliko dana i tjedana ta je veza samo nastavila rasti.

Njegovi roditelji su razumljivo bili dirnuti i tako zahvalni za psa koji mu je pomogao pronaći svoj glas. “On sad brblja bez prestanka!”, objasnila je Linda. Prema maminim riječima, ovo mu je najsretnije doba u posljednjih osam godina.

Od prvog dana njih dvoje su bili nerazdvojni i tako je do danas!

novizivot.net