Tinejdžer (16) se bacio pod voz jer su ga maltretirali vršnjaci

Svijet

Tinejdžer (16) se bacio pod voz jer su ga maltretirali vršnjaci
Tinejdžer (16) iz mađarskog Šimega počinio je samoubistvo bacivši se pod voz nakon što je, kako se navodi, mjesecima bio žrtva maltretiranja vršnjaka.

Šesnaestogodišnji Ištvan imao je problem s viškom kilograma, zbog čega je često bio na meti svojih vršnjaka u školi. Nekoliko dječaka redovito ga je maltretiralo, a navodno su ih barem jednom snimili kako se rugaju Ištvanu. Vjeruje se da je sve to dovelo do tragedije te da je vršnjačko nasilje razlog što se Ištvan 6. studenoga bacio pod voz.

Policija je odmah pokrenula istragu o tragediji, a strojovođa je rekao da je vidio dijete kako hoda prugom, te da je, kada je voz bio udaljen samo nekoliko metara, istrčalo na prugu. Nažalost, strojovođa se nije uspio zaustaviti i dijete je ostalo mrtvo na mjestu.

Uslijedila je opsežna istraga tijekom koje je utvrđeno da je tinejdžer trpio nasilje, te da su ga najmanje četiri njegova vršnjaka zlostavljala, davila nasred ulice i sve to snimala. Nažalost, mladić se nikome od ukućana nije požalio da trpi nasilje.

“Nikada ga više neću vidjeti nasmijanog. Nikada nam nije rekao da ga maltretiraju u školi… Bio je glasan, znate… Da nam je rekao, mogli smo ga prebaciti u drugu školu”, rekla je njegova baka u suzama.

Urna s Ištvanovim posmrtnim ostacima položena je jučer na mjesno groblje, a na vječni počinak došle su ga ispratiti hiljade ljudi.

Došli su njegovi prijatelji iz djetinjstva, kolege iz razreda, čak i ravnatelj škole. Nakon postavljanja bijele urne obitelj nije željela primati sućut te je napustila groblje.dnevne.net