Bahati tinejdžer uhvaćen na kameri u Novom Sadu: Dečica dva sata pravila Sneška, on samo prišao i išutirao ga

Region

Snimak je izazvao lavinu komentara

Snimak iz Novog Sada razbesneo je sve. Mnogi su se zapitali gde je nestao praznični duh, empatija, kakva su to naša deca postala, kada smo postali toliko buntovni i zli…Naime, ispred jednog kafića u pomenutom gradu, deca su se obradovala prvom snegu koji se zadržao, i jedva dočekala da izađu napolje i naprave Sneška Belića. Pravila su ga čak dva sata sa vlasnikom lokala, a kasnije su ga zatekla uništenog.

Video je objavljen u grupi na Fejsbuku, a na njemu vidi ekipa tinejdžera koja prilazi lokalu. Jedan od dečaka došao je do terase kafića gde je bio napravljen Sneško, zastao, a potom mu nogom šutnuo glavu koja se raznela u sitne komade snega.

Tako su dečiji trud i radost uništeni.

Ovaj čin razbesneo je mnoge korisnike Fejsbuk grupe “Novosađanke”.

– Ja iskreno ne znam odakle današnjoj dečurliji tolika potreba za uništavanjem. Idem sa klincima po igralištima, sva su izlomljena i uništena. I to ne prezu ni od čega. Bukvalno u po bela dana, pred malom decom i roditeljima, skaču i lome – napisala je jedna majka.

– Ne mogu oni da unište koliko dobra i vaspitana deca mogu da poprave. I ne nisu to kako neko reče nesrećna, već bezobrazna deca. Bezobrazluk i nevaspitanje na sve strane, ali ima dobre dece i dobrih ljudi. Malo, ali ima – nadovezao se neko ispod snimka.

-Tuđi rad, trud, vreme se nazalost sve manje poštuju. Promovišu se neke druge “vrednosti”: bahatasot, samoživost, idiotizam… al nek je on nama pokazao kako se to radi, koliko je isfrustriran, pa ne znaš da li bi ga šamarao ili sažaljevao;

Zamisli samo kolika je to frustracija kada moraš da uništavaš svu lepotu i pozitivu;

– I našeg Sneška su srušili u roku od pet minuta dok smo otišli po šargarepu…- nizali su se komentari.

Međutim, decu ovaj čin tinejdžera i uništavanje Sneška nisu pogodili. Sutradan su se vratila na isto mesto i sanirali štetu.

Mališani su popravili Sneška, te je on nastavio da krasi novosadske ulice.

(Telegraf.rs)