SLIKA KOJA TOPI SRCE Dječak svojim tijelom štiti psa od kiše (FOTO)

Region

SLIKA KOJA TOPI SRCE Dječak svojim tijelom štiti psa od kiše (FOTO)

Ova fotografija, nastala negdje u Kini, zaista govori više od hiljadu riječi. Dječak grli psa, pokušavajući svojim tijelom da ga zaštiti od kiše. Prati je jedna pričica koju smo preveli sa kineskog jezika.

Naime, dječakov otac je psića dobio od prijatelja kojima se oštenila ženkica. On i sin su živjeli sami i mislili su da će dječak biti manje usamljen ako ima najboljeg prijatelja. Međutim, ocu je poslije nekog vremena postalo naporno da brine o psu i dječaku, pa je rešio da, dok je dečak u školi, uzme psa i ostavi ga negdje u gradu. Kada se dječak vratio iz škole i vidio da psa nema, pobjegao je od kuće!

Otac ga je našao kako grli svog psa, sretan što ga je našao i odlučan da se od njega ne rastane. Ovo dijete je bolji i veći čovjek od roditelja. Otac se kasnije pravdao da nije imao pojma da je njegov sin toliko vezan za psa… Naravno, nije mu više palo na pamet da ga se odrekne. Ne možemo provjeriti da li je ovo istina ili nije, ali jedno znamo sigurno: ako ovakva djeca naslijede svijet, biće daleko ljepši, humaniji i čarobniji. Ali, koja god priča da prati ovu fotografiju, svi vidimo na njoj veliku ljubav djeteta prema psu koja topi srce.

atraktiva.net