Podigli optužnicu protiv trojca koji je postavio sajlu smrti zbog koje je poginuo Dorian Valentić

Region

Trojicu muškaraca terete da su sajlu na šumskom putu postavili, iako su znali da je koriste motociklisti tijekom vožnje šumom, kao i da nije uočljiva. Na tu sajlu je naletio Dorian Semion Valentić koji je i poginuo

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je 10. studenog, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv trojice muškaraca zbog postavljanja sajle, zbog koje je prošle godine na šumkom putu poginuo Dorian Semion Valentić (21).

Trojicu muškaraca, starih 61, 57 i 67 godina, optužili su zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 3. i 4. u svezi članka 215. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona.

Kako se navodi u priopćenju DORH-a, trojac se tereti da su u šumskom predjelu na širem području Rijeke, na ulazu u njihovu česticu, postavili čeličnu sajlu između stabala, iako svjesni da navedenu šumsku stazu učestalo koriste motociklisti tijekom vožnje šumom, kao i da sajla nije lako uočljiva, olako držeći da time ne ugrožavaju sigurnost posjetitelja šume.

Zbog toga je, navodi se, 9. kolovoza 2020. oko 20 sati poginuo Dorian Semion Valentić. On je, vozeći se motociklom šumskim putem, zajedno s grupom motociklista, zapeo u postavljenu sajlu zadobivši pritom osobito teške tjelesne ozlijede u predjelu glave i vrata od kojih je preminuo na mjestu nesreće.

Istraga nad trojcem pokrenuta je u kolovozu, kad je i otkriveno da su sajlu postavljali godinama našumskom predjelu “Prisika” u Lopači kod Jelenja.24SATA