Još se istražuje kako je učenik ispao iz autobusa kod Zenice i slomio šaku

Region

Još se istražuje kako je učenik ispao iz autobusa kod Zenice i slomio šaku

Sada predstoji obavljanje razgovora sa svjedocima i druge radnje koje će se poduzeti u skladu, kako bi se utvrdile sve činjenice i eventualno utvrđivala odgovornost, kazala je Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a ZDK

Još se istražuju okolnosti jutrošnje saobraćajne nesreće u kojoj je teško povrijeđen učenik, a nakon što je pod još nerazjašnjenim okolnostima usljed skretanja autobusa u mjestu Dolača kod Zenice ispao iz autobusa.

Podsjetimo, do nesreće je došlo u 7 sati, a tom prilikom dječak je zadobio teže tjelesne povrede konstatirane u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Prema riječima Aldine Alić, glasnogovornice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), preduzimaju se sve mjere i radnje na rasvjetljavanju ove nesreće.

– Pripadnici Odsjeka kriminalističke policije obavili su uviđaj na licu mjesta. Sada predstoji obavljanje razgovora sa svjedocima i druge radnje koje će se poduzeti u skladu, kako bi se utvrdile sve činjenice i eventualno utvrđivala odgovornost. Nakon toga bit će poznato više informacija – kaže Alić, dodajući da je sa cjelokupnim slučajem upoznato Tužilaštvo ZDK.

Inače, 11-godišnji dječak zadobio je povrede u vidu prijeloma šake što se kvalifikuje kao teža tjelesna povreda, ali na svu sreću nije u životnoj opasnosti.

avaz.ba