Pripadnici MUP-a KS osiguravaju lokaciju u Sarajevu na kojoj su pronađene ljudske kosti

Region

Prilikom izvođenja građevinskih radova na rekonstrukciji pruge na Stupu u Sarajevu radnici su u četvrtak pronašli posmrtne ostatke ljudskog porijekla.

Istražitelji Instituta za nestale osobe (INO) Bosne i Hercegovine su odmah izašli na teren izašli te antropolog Međunarodne komisije za nestale osobe.

Kako što smo već pisali, utvrđeno je da se radi o posmrtnim ostacima iz proteklog rata ili možda starijim posmrtnim ostacima.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba danas je posjetila ovu lokaciju u sarajevskom naselju Stup, gdje je naš fotoreporter Admir Kuburović snimio kadrove na kojima se vidi kako pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) osiguravaju lokaciju.

“Zbog toga je postupajuća tužiteljica Tužilaštva BiH odlučila da će se posmrtni ostaci ekshumirati, te su radovi odmah obustavljeni, a lokaciju osigurava policija do same ekshumacije. Nakon ekshumacije i obrade posmrtnih ostataka sa sigurnošću će se utvrditi kome posmrtni ostaci pripadaju”, kazala je Emza Fazlić, glasnogovornica INO BiH.radiosarajevo.ba