Đoković ponovo govorio o povredi pred meč sa Australijom: “Situacija je pomalo zabrinjavajuća”

Showbizz

“Verujem da mogu dobro da se oporavim i da budem spreman za naredni duel”

Teniska selekcija Srbije upisala je i drugu pobedu u grupnoj fazi Junajted kupa. Češka je vodila, ali stečenu prednost nije iskoristila, pa je nakon preokreta obezbeđena pra pozicija.

Najbolji teniser planete Novak Đoković u pomenutom duelu igrao sa Jiržijem Lehečkom i uspeo je da donese poravnanje u ukupnom skoru. Ono što je ipak sve zabrinulo je povreda zgloba koju je zaradio i koja bi mogla da bude problematična u nastavku turnira.

Bol u desnoj šaci neposredno pre početka meča evidentno je ostavio traga na samoj igri, ali je i to bilo dovoljno. Nakon pobede Nole je izrazio nadu da se situacija neće previše pogoršati pred planiran meč sa Aleksom De Minorom.

– Nadam se da se situacija neće pogoršati. Osetio sam bol na zagrevanju pre meča i tražio sam pomoć pre, tokom i posle meča. Nije mi prvi put da se suočavam sa nečim ovakvim u svojoj sportskoj karijeri. Ovakve stvari se dešavaju na ovako visokom nivou profesionalnog tenisa i profesionalnog sporta. Znao sam da se snađem i da dobro završim meč. Verujem da mogu dobro da se oporavim i da budem spreman za naredni duel.

Pohvalio je i nastup Olge i Hamada u miks dublu i potom se još jednom osvrnuo na povredu.

– Situacija sa zglobom je malo zabrinjavajuća, ali uzbuđen sam što mogu da doprinesem da moja zemlja napreduje. Biće sjajna atmosfera na terenu pošto igramo sa domaćinom, borićemo se do kraja – izjavio je Đoković.

(Telegraf.rs)