Ceca i Bosanac u žustroj raspravi oko akcenata, ona izgorjela od bijesa: Treba li publici titl dok ja pjevam?

Showbizz

Ceca i Bosanac u žustroj raspravi oko akcenata, ona izgorjela od bijesa: Treba li publici titl dok ja pjevam?

Nastup sjajne Božane Saćipović (23) iz Niša pao je u sjenku zbog žestoke rasprave žirija u “Zvezdama Granda” i to oko dikcije.

Iako je takmičarka oduševila sve izvođenjem pjesama “Vidim nas” od Adila i “1003” Tamare Todevske i dobila šest glasova, njeno porijeklo i akcenat dali su šlagvort Popoviću da ubaci žišku i pokrene pravu lavinu kod žirija.

Inače, takmičarka je u emisiji priznala da je u šoku zbog maksimalnog broja glasova žirija i tvrdila da je vježbala za takmičenje.

– Vježbala, vježbala i navježbala je – našalila se Marija Šerifović, pa dodala da se čuje da zna da pjeva, ali da je zbog treme i straha bila niska i nesigurna.

– Imaš dobar temelj da budeš dobra pjevačica – dodala je Mara, a Ana Bekuta priznala da je “pala” već na prvu pjesmu.

– Muzikalna si jako, lijepa, prelijepa – rekla je Bekuta.

Ceca je dodala da je kao proizvod odlična, dok je produkciju zanimalo da li zna gdje je selo Vrtop, odakle su inače i roditelji Viki Miljković.

– Ne znam, odrasla sam u Njemačkoj, sad živim u Nišu- odgovorila je takmičarka. Produkcija se našalila da bi bilo sjajno kad bi Viki davala časove dikcije, što je povelo polemiku.

Ceca je stala u odbranu svoje kume, budući da je odrasla na jugu Srbije, koji je poznat kao kraj gdje ljudi imaju specifičan akcenat.

– Da li narodu dok pjevam treba titlovanje ili dok govorim? – pitala je ljutito Ceca, pa dodala da nije u redu da se pravi diskriminacija zbog geografskog položaja.

– U školi se uči i na javnim mjestima se uvijek govori književnim srpskim jezikom, a na narečjem kojim govoriš u kući. Postoji književni jezik kojim ti ne govoriš – objasnio je Bosanac u obraćanju Viki, dok je Ceca branila svoj kraj i akcenat.

– Kakvu je dikciju imao Toma Zdravković? – pitala je, a članovi produkcijskog žirija odgovorili su da se on ne računa jer je bio specifičan.

– A to je specifičnost, ma majke ti – rekla je Ceca, pa se obratila Bosancu: – On je do maloprije govorio “ćuj”, “ba”, “slušaj”, a sad se koncentrisao na književni, ma ajde molim te!

Nakon rasprave žirija, došao je red da se obrati pažnja i na takmičarku, budući da sa šest glasova ima pravo da sama odabere mentora.

– Izabrala bih Mariju Šerifović – rekla je takmičarka, a Bosanac je dodao da jedva čeka da vidi i čuje kako će Mara da poradi na dikciji sa ovom takmičarkom iz Niša. Grand.online