Iz kuće Petrovića uvek se čuje muzika: Ali, iza naizgled idilične priče, krije se jedna tužna

Uncategorized

Kada je pre osam godina Dragan Petrović postao samohrani otac, shvatio je da nema vremena da pati

U kući četvoročlane porodice Petrović iz Beške uvek se čuju dečija graja i muzika. Međutim, iza ove naizgled idilične priče, krije se priča o teškom životu i velikim naporima samohranog oca da svojoj deci obezbedi kvalitetan život, dobro školovanje, ali i veliki trud njegovih sinova da ocu u tome pomognu.

Ekipa portala Telegraf.rs je posetila ovu porodicu i porazgovrala sa njima. Mogli smo primetiti da ipak, i pored svih nedaća, ovo je porodica koja je puna ljubavi, entuzijazma i želje za napredovanjem.

Kada je pre osam godina Dragan Petrović postao samohrani otac, shvatio je da nema vremena da pati, nego da mora da radi još više da bi svojoj deci omogućio pristojan život. Morao je da nauči da sam obavlja sve poslove u kući i pomaže sinovima oko škole.

Dragan ima tri sina: Radovana, Dejana i Dragana. Dejan i Dragan idu u osnovnu školu, a Radovan u septembru ove godine je krenuo u srednju školu u Inđiju. Takoše, svi su učenici i muzičke škole u Inđiji.

Kako sam kaže, oni mu mnogo pomažu, vredni su, dobri, što mu daje podstrek da ne poklekne pred problemima, nego da nastavi i dalje da se bori, da deci obezbedi bolju budućnost.

Do pre dve godine ova porodica je jedini stalni prihod imala od socijalne pomoći i dečijeg dodatka, ali to nije bilo dovoljno, pa je Dragan morao da pronađe dodatni izvor prihoda. Posao nije uspeo da pronađe, pa je zato počeo da radi ono što je jedino mogao i znao — da svira.

Muzika je postala njihov izvor prihoda, način da obezbede dodatna sredstva za život. Dragan nam je rekao da je na početku bilo veoma teško, ali je uvideo da je to jedini način da dodatno zaradi. Zato su sva četvorica oblačila odela, spremali instrumete i upućivali se na svirke.

Dragan priznaje da je bilo teško da deca usklade školu, učenje i nastupe. Na to treba dodati i sate vežbanja i učenja novih kompozicija. Međutim, Dragan Petrović nije dozvolio da zbog sviranja njegova deca zapostave školu. Sva trojica su odlični učenici i u osnovnoj i u muzičkoj školi.

– Muzika je njihov zanat, način da zarade za život i tome ih je otac naučio, ali on za njih želi i nešto više. Želim da oni budu obrazovani ljudi koji će u životu ostvariti velike stvari. Prvenstveno želim da od njih stvorim poštene, vredne i odgovorne ljude – kaže Dragan.

Ova trojica dečaka su muzički školovani. Sva trojica pohađaju muzičku školu, ali i privatne časove, a kako kaže Dragan, to je veoma skupo i nema uvek novac da svojim sinovima priušti i privatne nastavnike.

– Do sad sve što su naučili, naučili su zahvaljujući svom talentu, ali i velikom trudu njihovih profesora u muzičkoj školi. Ovim putem se svima njima zahvaljujem, jer bez njihove pomoći moja dece ne bila tako uspešna i srećna – rekao je na kraju našeg razgovara Dragan Petrović.

(Telegraf.rs / A. Nedeljković)