Kuću petočlane porodice u nekoliko minuta progutala je vatra: Malena Nina sanja o domu i igračkama bez kojih je ostala (VIDEO)

Region

Petočlana obitelj Glišić iz Laktaša živi u teškim uvjetima. Bez primanja, a sad i bez krova nad glavom. Požar je, nažalost, uništio kuću u kojoj su živjeli. A, dok čekaju novi dom, mole za pomoć svih dobrih ljudi.

Kako je to probuditi se jedno jutro bez krova nad glavom…za nekoliko sekundi ostati bez svega, najbolje zna Veljko Glišić. Na ionako već težak život, zadesila ga je nova nesreća. Požar je uništio njegovu porodičnu kuću. Progutao dom. Vatra je gutala dio po dio. Nije bilo spasa.

“Taj dan je to bilo oko 10, 11 sati, nešto je puklo i onda odjednom planulo, to je vjerovatno bilo kabal od struje, vatra se proširila za dvije minute. Nije zgodno, ali šta ću”, započinje tešku priču Veljko Glišić.

Tog kobnog dana, nerado se prisjeća i Veljkov unuk Đorđe. Na mjesto događaja kasno je stigao. Vatra je već sve odnijela.

“Jezivo. Bio sam u šoku. Nisam mogao vjerovati, u sekundi je sve nestalo”, pisjetio se Đorđe.

Porodica Glišić živi od poljoprivrede i stočarstva. Primanja nemaju. Nezaposleni su. Jedini koji radi je dvadesetpetogodišnji Đorđe. No, njegovim zaposlenjem, ostali su bez mjesečnog dodatka, priča nam razočarana majka Gorana. Zbog neuslovne kuće primorani su bili da svoj život presele u kontejnere.

“Sad kad bude malo hladnije ne znam šta, kako, kud”, naglašava Gorana.

U trošnoj, sad već i spaljenoj kući boravilo je njih petoro. Među njima i jedna djevojčica.

Najviše ih boli što je najmlađi član njihove porodice, Nina ostala bez krova nad glavom. Njena najveća želja je nova soba i nove igračke bez kojih je ostala. Nina ima 6 godina. Vesela i nasmijana djevojčica nema puno želja

n1info.ba