Vanesine kolege o Albancu sa Kosova koji ju je uhodio, pa ubio: “Dolazio 4 puta na njen posao, plašila ga se”

Region

“Često je dolazio kod njen na posao. Dolazio je sa izgovorom da mora da uzme samo jednu stvar, bilo je dana kada smo ga viđali i četiri puta ujutru”, rekle su njene kolege za Corriere della Sera

Nedavno nam je rekla da je uplašena, a u oktobru nam je rekla da je podnela prijavu za uhođenje”, rekle su kolege Vanese Balan, majke i trudnice iz Italije, koju je ubio Albanac sa Kosova Bujar Fandaj.

Vanesa je radila u supermarketu Eurospin, pre nego što je otišla na trudničko bolovanje. Osumnjičeni za njeno ubistvo, sa kojim je bila kratko u vezi, uhodio ju je, pratio, pretio i maltretirao na poslu, prema rečima njenih najbližih.

Često je dolazio kod njen na posao. Dolazio je sa izgovorom da mora da uzme samo jednu stvar, bilo je dana kada smo ga viđali i četiri puta ujutru”, rekle su njene kolege za Corriere della Sera.

Prema rečima kolege, Vanesu je to nerviralo i u poslednje vreme je bila uplašena.

Kako je potvrdio i glavni tužilac Treviza Marko Martani, tokom konferencije za novinare, žrtva i izvršilac su imali flert koji je počeo 2022. godine, a završio se u leto 2023. On, međutim, nije hteo da prekida sa njom, pa je počeo da proganja ženu pretnjama i ucenama.

Nakon podnošenja prijave za uhođenje, izgledalo je da se situacija vratila u normalu. Policija je pretresla njegovu kuću i Fandaj se navodno smirio. Zaplenjen je i njegov telefon na kojem su pronađeni snimci kojima je ucenjivao Vanesu.

Međutim, tužilaštvo mu nije izreklo nikakve mere predostrožnosti jer su čekali istragu o dva telefona, uključujući i Vanesin telefon, koja je u međuvremenu obrisala sve njegove preteće poruke iz straha da će ih njen muž otkriti.

Međutim, kada su pretnje postale previše opresivne, Vanesa je sve ispričala svom suprugu Nikoli Skapinelu, koji ju je “podržao u tome i zajedno su ga prijavili za uhođenje”.

Nažalost, slučaj se završio njenim ubistvom, nakon što ju je Fandaj udario nekoliko puta u lice i izbo najmanje sedam puta nakon što je provalio u njenu kuću.

Vanesa je bila u trećem mesecu trudnoće, a iza sebe ostavila je sina (4).

Fandaj je uhapšen nekoliko sati nakon ubistva.

(Telegraf.rs)