“Dvije sestrice otišle su anđelima” Ovo su djevojke poginule u povratku sa proslave rođendana jedne od njih

Region

U stravičnoj nesreći ugašeni su životi dvije sestre, dvije mlade djevojke od 21 i 25 godina. Riječ je o Petri i Jeleni K

One su bile iz Kaštela i bile su kćerke opštinske članice vijeća Lećevice, Renate K.

– I ova stranica, i Kaštela i Zagora, zavijeni su u crno. Duša plače za dragim curama. Dvije sestrice, lijepe ka anđeli, otišle su anđelima. Bože dragi, utješi i pomiluj svojom ljubavlju našu Renatu i njenu porodicu – stoji u dirljivom oproštaju od djevojaka koje je na društvenim mrežama objavio Hrvoje Maleš, nekadašnji predsjednik Hajduka.

Krenule kući sa rođendana
Dvije devojke su u noći na petak, 40 minuta nakon ponoći, krenule kući. Starija sestra slavila je rođendan u ugostiteljskom objektu na ulazu u selo. Izlazile su s parkirališta vozeći “škodu oktaviju”. Skretale su lijevo, krenule put Splita. U tom trenutku naletio je “mercedes”. Njime je upravljao 19-godišnji vozač.

Od siline udarca vozilo u kojem su bile djevojke odletjelo je 30 metara, a motor je izbijen iz automobila. On je odletjeo na drugu stranu, a automobil se zaustavio na makadamskom parkiralištu preko puta. Djevojke su preminule na mjestu nesreće, a 19-godišnjak je zadobio lakše povrede. Bio je u stanju šoka. Prevezli su ga u splitsku bolnicu, gdje je zadržan na posmatranju.

Za dvije mlade djevojke život je tek trebalo da počne. Petra se bavila prodajom nekretnina, Jelena je obožavala modu, a nosila je revije i u Italiji. Bile su aktivne u crkvenim krugovima, baš kao i njihova majka Renata, velika borkinja za očuvanje okoline u Lećevici. Od njih se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji koji su ih poznavali navodeći kako je riječ o divnoj, uzornoj porodici.

Mještani: Ovde se vozi ludački
U petak ujutro u Dicmu je vladao muk. Na putu samo tragovi ulja posuti pijeskom. Nema tragova kočenja. Mještani odmahuju rukom. Nema šta da se kaže o tom užasu, osim jednog- tom dionicom puta kroz Dicmo vozi se ludački.

– Siđu s brze ceste iz smjera Dugopolja, malo uspore zbog kamere na ulazu u selo, a onda na pravcu stisnu gas. Nije ovo prva nesreća, tamo stotinjak metara dalje, prije sedam, osam godina poginuo je momak, imao je 20 godina, a drugi, godinu mlađi, teško je povrijeđen. Izletjeli su sa puta- prisjeća se mještanin Dicma dodajući kako ne zna otkud tim mladim ljudima svi ti bijesni automobili kojima se iživljavaju po putevima, piše 24.sata.hr.

srpskainfo.com