Nema više našeg Ace“: Preminuo momak iz Srpske Crnje koga je zapalila majka

Region

Dvadesetšestogodišnji Aleksandar Tomin iz Srpske Crnje koga je navodno zapalila majka Smilja M. (44) preminuo je rano jutros u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu nakon sedam dana mukotrpne borbe za život.

In je podlegao ranama koje je zadobio kada ga navodno majka polila benzinom i zapalila u kući svog emotivnog partnera LJ. Š. (58) i gde je tom prilikom zadobio opekotine na preko 50 odsto tela.

Smilji M. određen je pritvor nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi gde je, kako nezvanično saznajemo, osumnjičena izjavila da ona to nije uradila već da se povređeni mladić sam polio benzinom.

Srpska Crnja 02. decembar 2023. Spaljivanje majka spalila sina Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Porodica u šoku, skrhana bolom i tugom
Informaciju da je Aleksandar preminuo dobili smo i iz porodice nesrećnog momka gde su nam rekli kroz suze rekli da su u šoku i da ne mogu da pričaju.

„Nema više našeg Ace. Gotovo je. Izgubio je bitu za život“, rekli su kratko za „Blic“.

Srpska Crnja 02. decembar 2023. Spaljivanje majka spalila sina Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Sumnjiva odbrana Smilje pred tužiocem
Kako se nezvnanično saznaje, Smilja je pred tužiocem rekla da nije zapalila svog sina a njen emotivni partner izjavio je da se ne seća incidenta pa mu nije određen pritvor.

„Ona je rekla da se on sam zapalio. Dok se ne utvrde sve okolnosti, ne može se tvrditi da je majka polila sina i zapalila ga. Istraga će pokazati pravu istinu, ukoliko Smilja M. ne prizna zločin ranije ili kada oštećeni Aleksandar T. bude mogao da ispriča šta se dogodilo u toj kući“, objašnjava izvor.

Meštani ovog naselja u Banatu navode da je Smilja u Srpskoj Crnji poznata po nasilju i više puta je hapšena.

Tereti se za nasilje u porodici
Podsetimo, policija u Srpskoj Crnji uhapsila je Smilju M. po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Кikindi zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo nasilje u porodici.

„Ona se sumnjiči da je, 1. decembra oko 19 časova, u porodičnoj kući u Srpskoj Crnji, posle svađe, polila svog dvadesetšestogodišnjeg sina zapaljivom tečnošću nakon čega se, iz za sada neutvrđenih razloga, odeća na mladiću zapalila. Кod mladića su konstatovane teške telesne povrede u Urgentnom centru zrenjaninske bolnice, nakon čega je prebačen u Кliniku za plastičnu hirurgiju u Novom Sadu“, saopštila je ranije policija.

Smilji M. je nakon saslušanja određen pritvor u trajanju od 30 dana.

nova.rs