Strava u ruskoj gimnaziji: Ubila školsku kolegicu i ranila njih petero pa izvršila samoubojstvo

Region

Jedna od žrtava je na operaciji, a ostalima se također pruža medicinska skrb, izvijestio je pomoćnik ministra zdravlja Ruske Federacije Aleksej Kuznjecov

Učenica (14) škole u Brjansku vatrenim je oružjem ozlijedila petero ljudi i ubila školsku kolegicu, izvijestilo je rusko Ministarstvo zdravstva. Nakon zločina, izvršila je samoubojstvo.

– Prema preliminarnim informacijama, jedna od učenica unijela je vatreno oružje u zgradu škole i ispalila više hitaca.Ozlijedila je petero ljudi, a potom izvršila samoubojstvo. Od zadobivenih ozljeda preminula je jedna njezina kolegica- izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Jedna od žrtava je na operaciji, a ostalima se također pruža medicinska skrb, izvijestio je pomoćnik ministra zdravlja Ruske Federacije Aleksej Kuznjecov.

Kako piše ruski TASS, jedno dijete je u bolnicu stiglo s ozljedom ramena i koljena, u.srednje je teškom stanju. Regionalna dječja bolnica izvijestila je da je još jedno ozlijeđeno dijete stiglo s ranom na lijevom ramenu.

– Ima 14 godina I stigao je s prostrjelnom ranom. Stanje mu je srednje teško, hospitaliziran je- izvijestili su.

Operativne službe prvo su izvijestile da je za zločin odgovorna učenica osmog razreda te da je donijela očev pištolj u školu. Iz gradske uprave su izvijestili da su dvije osobe poginule, a četiri su ozlijeđene, no objavu su naknadno izbrisali.

Istražitelji su otvorili kazneni postupak u vezi s pucnjavom, piše TASS.

– Tijela Istražnog odbora Ruske Federacije za regiju Brjansk otvorila su kazneni predmet prema 2. dijelu članka 105. Kaznenog zakona Ruske Federacije nakon incidenta u jednoj od obrazovnih ustanova- stoji u poruci.

24sata.hr