Uz Namirnicu Koju Sigurno Imate Kod Kuće Riješite Problem Smrznutog Stakla Na Autu

Zanimljivosti

Uz namirnicu koju sigurno imate kod kuće riješite problem smrznutog stakla na autu

Koliko puta se u zimske dane jedva ustanete iz kreveta, spremite se za posao i krenete prema svom autu koji vas čeka na parkingu potpuno zaleđen. Proces čišćenja auta, osim što traje neko vrijeme, uopće nije ugodan za vas, a najmanje za vaše ruke koje se smrznu u rana, hladna jutra.

Danni Scott, bivša novinarka The Mirrora, suočila se s tim dosadnim zadatkom odmrzavanja automobila u hladnim zimskim jutrima. Kako bi pronašla brzo i jeftino rješenje, odlučila je istražiti neobičan trik koji uključuje crveni luk kako bi spriječila stvaranje leda na staklima. Ispričavši svoje iskustvo, Danni je podijelila detalje ovog jednostavnog, ali neobičnog postupka, prenosi The Mirror.

“Odlučila sam provjeriti djeluje li jedan od najjeftinijih trikova ili je on samo mit”, izjavila je Danni, opisujući svoje iskustvo trljanja crvenim lukom po prozoru automobila jedne hladne noći. “Kao što je bilo i za očekivati, luk je bio pomalo smrdljiv, ali sama metoda je bila super brza i laka, čak i u mraku. Loša strana ovoga je što kada ste ušuškani u svojoj toploj kući, trebate izaći na hladan noćni zrak”, dodala je.

Istražujući dalje, Danni je otkrila korisnost ovog trika sljedećeg jutra. “Iznenadila sam se kad sam otkrila da je crveni luk spriječio nakupljanje leda na staklima automobila, iako je mraz preko noći bio minimalan. Vidjela se jasna razlika između područja vjetrobranskog stakla koje sam obložila lukom i područja koja nisam. Da je mraz bio gori, ovo bi me sigurno spasilo od zamornog struganja”, otkrila je Danni.

“Razlog zašto ovaj trik djeluje je taj što šećer iz luka stvara barijeru na staklu, što rezultira razgradnjom molekula i sprječava stvaranje leda”, pojasnila je. Na kraju, Danni je izrazila svoje zadovoljstvo trikom i najavila njegovo ponovno korištenje.

“Definitivno ću ponovno upotrijebiti ovaj trik, pogotovo kad ujutro moram negdje žuriti. Najbolje je to učiniti kada imate ostatke luka od kuhanja. Zanimljivo, krumpir će također imati isti učinak kao crveni luk, tako da bi svatko tko ne može podnijeti pomisao na miris luka u svom automobilu mogao pokušati s krumpirom umjesto njega”, zaključila je Danni.

titox.net