Jutarnja temperatura u minusu u skoro u cijeloj BiH. Evo kada će pasti novi snijeg

Uncategorized

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti ima na dijelu istoka Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac -11; Drvar -9; Livno i Tuzla -8; Banja Luka, Bugojno, Srebrenica i Zenica -7; Ivan Sedlo, Sanski Most i Zvornik -6; Bijeljina, Bjelašnica, Doboj i Sarajevo -5; Prijedor i Široki Brijeg -4; Gradačac -3; Stolac -2; Trebinje 2; Mostar 3; Neum 4°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu od 8 do 12°C.

U Sarajevu pretežno sunčano veći dio dana. Naoblačenje u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je povoljna. Stabilizacija vremenskih prilika i sunčani intervali povoljno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti. Tokom jutarnjih sati trebali bi posvetiti više pažnje primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, obzirom da će biti hladnije u odnosu na veći dio sedmice iza nas. Sa odmicanjem dana toplije i ugodnije.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

U ponedjeljak, 4.12.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Po kotlinama je moguća magla. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu od 0 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu od 8 do 11°C.

U utorak, 5.12.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u večernjim satima na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. Tokom noći na srijedu padavine se šire na veći dio zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu do 11°C.

U srijedu, 6.12.2023., oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama sa kišom ili susnježicom koji bi prelazili u snijeg. U višim područjima će padati snijeg. U Hercegovini se očekuje kiša. Vjetar slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu od 6 do 11°C.

U četvrtak, 7.12.2023., u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabim snijegom. Na jugu zemlje kiša. U drugom dijelu dana prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu od 8 do 11°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

radiosarajevo.ba