Najnovija informacija: Priveden otac ubijene Vanje (14)

Region

Otac djevojčice Vanje G. (14) priveden je i biće zadržan u policijskoj stanici do sutra, a policija istražuje kakva je njegova umiješanost u slučaj.

Ovo je kasno sinoć saopštilo Javno tužilaštvo, ali više detalja najavljuje za sutrašnju konferenciju za novinare. Do te konferencije za novinare biće poznato da li će biti zatražen pritvor, piše makedonski Faktor.

U tužilaštvu je potvrđeno da je priveden Aleksandar, otac kidnapovane i ubijene Vanje. Pritvor mu još uvijek nije određen, a saslušanje još traje. Otac je druga osoba koja je sada ubijenu Vanju prijavila kao nestalu. Za sada nije poznato da li ima status osumnjičenog.

U saopštenju Tužilaštva se navodi:

“Poslije obimnih mjera i aktivnosti koje su preduzeli policijski službenici SVR Skoplje, danas (03.12.2023.) u okolini Skoplja i u blizini Velesa pronađeno je beživotno tijelo maloljetne V.G., čiji nestanak je prijavljen 27.11.2023., pronađeno je i tijelo P.Ž.(74) iz Velesa, koji je prijavljen kao nestao 24.11.2023. U vezi sa dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih je troje zadržano, jedno je van zemlje, a jedno lice trenutno se nalazi u policijskoj stanici.”

Prethodno je, u vezi sa krivičnim djelima, pronađeno izgorjelo vozilo marke Citroen, a nakon vještačenja obezbijeđeni su materijalni dokazi o umiješanosti lica, za koje će, nakon kompletne dokumentacije slučajeva, biti podnijeta odgovarajuća krivična prijava u koordinaciji sa javnim tužiocem.

Iz sprovedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva izvršila ista lica, čiji je motiv ‘koristoljublje’. Također, iz sprovedenih operativnih mjera, utvrđeno je da je maloljetna V.G. vozilom odvedena ispred ulaza u stan, a iz datih podataka sa saslušanja je utvrđeno da je ubijena istog dana oko 10 sati.

radiosarajevo.ba