LEPA LUKIĆ NIJE SRPKINJA: Otkriveni ŠOKANTNI DETALJI IZ NJENE BIOGRAFIJE, A Evo Koliko ZAPRAVO IMA GODINA

Uncategorized Zanimljivosti

Lepa Lukić je umetničko ime srpske pevačice izvornih i novokomponovanih pesama Lepave Mušović. Rođena je 16. januara 1940. godine u selu Miločaju blizu Kraljeva. Kada je imala dve i po godine, ostala je bez oca Radisava koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Majka Milosija je preminula 2007. godine u 94. godini života, a stariji brat Ratko 2006. godine.

U detinjstvu su bili veoma siromašni pa se često dešavalo da nemaju šta da jedu. Brat Ratko je bio miran za razliku od Lepe koja je zbog nestašluka neretko dobijala batine. Sa deset godina je znala da radi sve kućne poslove kako bi pomogla majci koja je odlazila u nadnicu.

Kao mala volela je da peva pred ogledalom i da smišlja koreografiju koja je upotpunjavala njen nastup. Idol joj je bila pevačica Nada Mamula. Majka ju je vodila na takmičenja na kojima je pobeđivala kao i na audicijama na radiju koje su se održavale svakog prvog u mesecu. Brat se protivio da se Lepa bavi ovim poslom, ali majka i ona su nekako uspele da ga ubede da promeni mišljenje. Pevala je na berbi grožđa u Aleksandrovcu kada joj je prišao kompozitor Petar Tanasijević i ponudio joj da snimi pesmu „Od izvora dva putića“. Potpisala je ugovor sa produkcijskom kućom PGP RTB koja joj je obezbedila stan u Sarajevskoj ulici uz dogovor da ga otplati od prodaje ploča. To je uradila u narednih godinu dana.

U Beograd je, kako kaže, došla gola i bosa sa ogromnom ambicijom da uspe u životu.

Tada počinje njena bogata umetnička karijera. Na području bivše Jugoslavije, ne postoji osoba koja nije čula za Lepu Lukić.

Iako je ostvarila većinu svojih želja, zbog zdravstvenih problema nije mogla da ima decu. Koliko je to tišti pokazala je 2010. godine u kući „Velikog brata“ kada je dobila lutku o kojoj se brinula. Kada je zadatak završen, svima su uzeli lutke što je Lepa veoma teško podnela. Ipak, njen pokojni brat ima decu koju gleda kao svoju i brine o njima.

Pošto je u dobrim odnosima sa svim kolegama, pogodile su je provokacije Ere Ojdanića sa kojim se godinama družila. Izjavila je da će ga tužiti ukoliko joj se javno ne izvini.

2011. godine je učestvovala u rijaliti programu „Dvor“, a 2015. godine je ušla na „Farmu“. Tvrdi da je održava to što je ljudi traže i što im je i dalje zanimljiva. Redovno ima nastupe u zemlji i inostranstvu, a glas joj je isti kao i na početku karijere.

Iza sebe ima 3 braka sa ljudima koje je birala srcem.

Iako su joj nudili lagodan život koji bi retko ko odbio, nije tražila moćnog muškarca, niti je pristajala da se odrekne muzike.

Od prvog muža Tome je zadržala prezime, ali i strast prema kocki koja im je uništila brak. Uprkos velikoj ljubavi, on nije želeo da Lepa bude pevačica i uvek je pretio da će se pojaviti na njenom nastupu i napraviti haos. Nakon burnih sedam godina, dobila je razvod i nastavila svoj život.

a drugim mužem, estradnim menadžerom Vladom Perovićem, je takođe bila sedam godina u braku nakon čega su se rastali. On tvrdi da joj je ostavio svu imovinu, a da je uzeo samo 200 odela i 2 automobila.

1999. godine tokom turneje u Kanadi je upoznala Milana Milanovića za koga se udala godinu dana kasnije. U početku ju je nervirao, ali shvatila je da nije ravnodušna kada ne dođe na njen nastup. Tvrdi da joj je najvažnije da ima druga sa kojim će moći da popriča, da se nasmeje i koji je neće sputavati da se bavi onim što najviše voli. Najveća rivalka joj je bila pokojna pevačica Silvana Armenulić koja je tragično stradala u nesreći 1976. godine.

Lepa tvrdi da ju je sam Bog spasao jer je i ona trebala da bude u istim kolima, ali se prvi put uspavala i zakasnila na gostovanje.

Pored Silvane, poginuli su estradni umetnici Miodrag-Rade Jašarević i Mirjana Barjaktarević. Nakon ovoga, Lepa više nikada nije sela za volan.

Jedan od najpopularnijih ljubavnih trouglova tadašnje estrade bili su Lepa Lukić, Silvana Armenulić i njen suprug Radmilo Armenulić. U novinama je objavljena vest da je Silvana pretukla Lepu jer ju je suprug prevario sa njom. Pojavila se tvrdnja da je reč o Lepoj Jankov, službenici beogradske Pošte, a do greške je došlo jer novinari nisu dobro istražili ovu priču.

U kafani „Šumatovac“ se družila sa velikim zvezdama poput Tome Zdravkovića, Nedeljka Bilkića i Zorana Kalezića.

Majku je smatrala svojom najvećom podrškom i anđelom čuvarom kome se odužila tako što joj je pružila lepu starost. Kada je zaradila prvi honorar, kupila joj je suknju i kostim. Njena smrt ju je jako pogodila pa je priznala i da je jedno vreme posećivala psihijatra. Često se selila, pa je nakon stana u Sarajevskoj kupila kuću na Senjaku, a zatim stan na Dorćolu u kome je najduže ostala. Ipak se odlučila za naselje Žarkovo gde je pronašla mir.

Proputovala je skoro ceo svet, a tek nedavno je prvi put otišla na odmor na more koji nije vezan za njene nastupe. Lepa Lukić je jedna od retkih pevačica koje su svoju karijeru gradile pomoću talenta i kvalitetnih pesama. Iako je „nekrunisana kraljica narodne muzike“, nikada se nije trudila da bude primadona i da izigrava ono što nije. Prirodna je i uvek kaže ono što misli.

glasregije.com