Bojan otišao u Ameriku da zaradi za porodicu, nastradao greškom drugog vozača: Porodica i prijatelji apeluju za pomoć

Region

Bojan Petrović (36) iz Srbije tragično je izgubio život 24. novembra u jutarnjim časovima u Americi, kada je eksplodirao kamion koji je vozio. Prijatelji i poznanici skupljaju novac kako bi njegovo telo dopremili nazad u Srbiju, a kako jedan od poznanika nastardalog mladića navodi, on je otišao u Ameriku kako bi pomogao finansijski svoju porodicu.

Kako navodi sagovornik portala Nova.rs, Bojan je pre nekoliko godina počeo da vozi kamion u Americi kako bi pomogao porodici.

„Bio je dobar i pošten mladić, nema ko lošu reč o njemu da kaže. Njegovi roditelji su nemi od tuge, vest o sinovljevoj nesreći ih je zatekla. On je finansijski slao novac i sestri koja je samohrana majka i pomagao joj u odgajanju deteta“, kaže naš sagovornik.

Naš sagovornik navodi da su se Bojanovi prijatelji okupili kako bi pomogli porodici da njegovo telo dopreme iz Amerike.

„Predstoje veliki troškovi pa smo se svi okupili i trudimo se da pomognemo koliko možemo. Ostalo je još oko 20.000 dolara i ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da im olakšamo tešku situaciju u kojoj su se našli“, kaže naš sagovornik i dodaje da se novac skuplja na stranini GoFundMe.

Podseimo, Bojan je poginuo u jutarnjim časovima 24. novembra, kada je u prikolicu njegovog kamiona udarilo drugo vozilo, usled čega je došlo do prevrtanja kamiona i eksplozije.

Prema rečima portparola policije, žena (39) koja je vozila automobil „nisan altima“ je iz nepoznatog razloga zakačila zadnji desni deo Bojanove prikolice.

Kamion je poleteo i udario u betonsku bankinu, nakon čega se prevrnuo na krov i zapalio.

U toku je istraga o čitavom slučaju, a porodica stradalog Bojana sada pokušava da prikupi novac kako bi mogli da njegovo telo vrate u Srbiju i sahrane ga.nova.rs