Spasimo malu Teodoru! Porodica je do sada samostalno snosila troškove lečenja, ali sada im treba pomoć humanih ljudi

Region

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Teodoru Kostadinović (2017).

Teodora je rođena 07.03.2017. godine. Živi u Zemunu. Sa nepune dve godine vaspitačice skreću pažnju da se obave konsultacije sa lekarima jer su primetile da Teodora ne reaguje kada roditelji dođu po nju.

Nakon obavljenih specijalističkih pregleda Teodora dobija dijagnozu F83 (Disharmoničan razvoj)

Prisutan je i problem u komunikaciji u okviru autističnog spektra, kao i kašnjenje u razvoju. Nakon 3. godine traganja, roditelji dolaze do konačnog objašnjenja za njeno odstupanje u razvoju. Psihijatar i neurolog potvrđuju dijagnozu F84 (Autističan spektar)

Uz pomoć logopedskih tretmana Teodora napreduje, ali još uvek oskudno u odnosu na uzrasna očekivanja. Ne ostvaruje kontakt pogledom, ima lošu socijalnu interakciju i stereotipne radnje. Zbog nemogućnosti govora Teodora je sklona samopovređivanju (ali i povređivanju drugih) bacanju predmeta, napadima plača, a od 2022. godine je sklona i napadima agresije.

Teodora retko pokazuje emocije, hoće da zagrli ali ne i da poljubi. Kako bi se Teodora odvažila da pokloni poljubac mami i tati ali i kontrolisala svoje emocije, potrebno je bilo mnogo truda i rada. Porodica je do sada samostalno snosila troškove lečenja ali im je za ubuduće potrebna pomoć humanih ljudi kako bi Teodora nastavila sa lečenjem.

Sredstva su potrebna za odlazak na transplantaciju matičnim ćelijama u inostranstvu, laboratorijske analize, suplemente, muziko terapije, defektološke i logopedske tretmane, kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Teodoru! Budimo humani!

Pomozimo Teodori!

dijasporainfo.net