Sinovi spasili život svom ocu tako što su mu darovali svoje organe

Region

Sinovi su dobrovoljno i doslovno spasili život svom ocu tako što su mu darovali svoje organe – jedan dio jetre, a drugi bubreg.

Roditeljska ljubav je bezgranična. Nema kraja ljubavi i brizi koju roditelj ima za svoje dijete. Većina očeva i majki učinila bi sve što je u njihovoj moći da njihova djeca ne dožive ni najmanju količinu boli ili bolesti. Oni bi doslovno dali sebe da zaštite svoju djecu.

Kako se ispostavilo, taj osjećaj vrijedi i za djecu. To posebno vrijedi za Jonathana (24) i Christophera (25). Dvojica mladih muškaraca doslovno su predala dijelove sebe – jetru i bubreg – svom ocu Jonu Montgomeryju, piše People.

Zastrašujuće muke započele su 2021. kada je njihov otac Jon smršavio 75 kilograma, a da nije ni pokušao smršaviti. On i njegova obitelj doznali su da ima dvostruko otkazivanje organa. Jonu su očajnički bili potrebni novi bubreg i jetra.

“Uspaničili smo se”, rekao je Jon. “Kako preživjeti da dva organa otkazuju? Bilo je to užasno vrijeme.”

Naravno, Jon je stavljen na listu preminulih darivatelja organa. Ali onda, kada je bio hospitaliziran, Jon i njegova obitelj saznali su za još jednu mogućnost, drugi način da on možda primi organe koji su mu bili toliko potrebni. Saznali su da je moguće da netko tko je još živ da svoje organe Jonu.

Sinovi su donirali organe svom ocu
Dvojica mladića odmah su se dobrovoljno javila da će donirati svoje organe svom ocu. Pa, bez imalo razmišljanja, Jonathan i Christopher odmah su se dobrovoljno prijavili da to učine za svog voljenog oca.

Jonathan je dragovoljno ocu dao dio svoje jetre, dok je Christopher ocu dao bubreg.

Dvojica mladića priznaju da je odlazak pod nož, davanje dijela sebe ocu bila laka odluka.

“Želim ga zadržati što duže mogu… Želim da upozna moju djecu”, rekao je Christopher. “Ne bih mogao zamisliti život bez njega.”

“Učinit ću sve što je potrebno da budem siguran da je on dobro jer znam da bi on učinio isto za nas”, rekao je Jonathan.

Jon, izvještava list, nije mogao ni pronaći riječi da zahvali svojoj dvojici sinova na njihovim dragocjenim darovima koji spašavaju život.

“Sve što sam mogao je samo zagrliti ih”, rekao je Jon.

Kasnije je Jon dodao da im uvijek zahvaljuje za dvostruku transplantaciju organa.

“To je nevjerojatan blagoslov”, rekao je.

“Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.” (Ivan 5,13)novizivot.net