Srbija se plasirala u drugu fazu Svetskog prvenstva! Rukometašice se mučile, pa “razmontirale” Čile

Region

Na žalost, bodove nismo uspeli da prenesemo u drugu rundu

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u narednu fazu Svetskog prvenstva pošto je u meču trećeg kola Grupe E savladala Čile 30:16. Dva poraza u prva dva meča nisu obeshrabrila izabranice selektora Uroša Bregara, pa su, i pored padova u igri, uspele da zabeleže ubedljiv trijumf.

Sve je idealno počelo za Srbiju, koja je povela sa 3:0 za samo tri minuta. Funkcionisali su i odbrana i napad i ništa nije ukazivalo na neizvestan meč. Ipak, usledilo je dvostruko isključenje naših rukometašica, a Čile to koristi na najbolji mogući način. Srbija tokom trinaest minuta nije uspevala da dođe do gola. Sa druge strane, Čile je igrao strpljivo i, u jednom ommentu, došao do preokreta

Ipak, do poluvremena, Srbija je uspela da podigne nivo igre i dođe do serije od 5:0, za 10:6 na poluvremenu.

U nastavku, ponovo je viđen blagi pad u igri. Golman Čilea Kortes brani dva šuta Srbije i pogađa naš gol! Čileanke su ekspresno smanjile vođstvo naših rukometašica u uvodnih nekoliko minuta. Ipak, ispostavilo se da je to bilo sve.

Kada su, posle isključenja, Srpskinje kompletirale redove, usledila je serija golova na koju Čile nije imao odgovor. Do kraja susreta, Srbija je rutisnki zadržala ubedljivu prednost i zasluženo slavila.

Da podsetimo, Srbija takmičenje nastavlja u Trećoj grupi gde su plasman već obezbedile: Nemačka, Poljska, Japan. Takođe, bodove, u ovom slučaju neće prenositi.

TOK UTAKMICE: SRBIJA – ČILE

II Poluvreme

60. minut, 30:15 – Kraj! Srbija je u narednoj fazi Svetskog prvenstva!

58. minut, 28:15 – Sve smo bliži pobedi. Pristup igri Srbije u drugom poluvremenu je pravi. Sve je rešeno u ovom meču

54. minut, 27:14 – Nastavlja se dobra igra Srbije. Selektor Uroš Bregar odmara neke od svojih rukometašica. I pored toga igramo tečno. Veličković pored dve Čileanke uspeva da zatrese mrežu Kortes. Dobra odbrana, pa gol Vukajlović.

50. minut, 22:12 – Nije prošla lopta za pivota. Sada Čile ima napad. Deveterac. Čileu preti pasivan napad. Odlična igra u odbrani Srpkinja. Gol za Čile. Igra se brzo. Odmah Srbija kreće ka golu rivala. Veličković je faulirana. Ponovo Veličković, ali greši. Para dodaje na drugoj strani do pivota koji gazi liniju. Kontra i gol Srbije.

45. minut, 20:10 – Raste prednost Srbije. Sanja Radosavljević trči novu kontru i postiže novi gol. Pobeda je sada sve izvesnija.

40. minut, 17:9 – Srbija sada deluje moćno! Sanja Radosavljević je precizna sa leve strane. Ovo je najveća prednost Srbije na meču.

38. minut, 15:9 – Jovović postiže novi gol u padu. Tokom akcije dve rukometašice Čiela su vukle za dres našu rukometašicu koja je postigla gol. Srbija ima igrača više dva minuta.

36. minut, 12:9 – Greška u koracima Karasko! Srbija ima kontru koju koristimo. POnovo period igre u kojem Srbija igra nešto bolje. Ali, neverovatne su grepke koje pravimo. Jovović pogađa iz punog trka!

33. minut, 10:8 – Neverovatno! Golman Čilea Kortes brani dva šuta Srbije i pogađa naš gol! Ličeanke su ekspresno smanjile vođstvo naših rukometašica!

31. minut, 10:6 – Isključenje za Jovanu Jovovoić na startu!

I Poluvreme

30. minut, 10:6 – Oslobodile su se rukometašice Srbije pred sam kraj prvog dela. Ako su dva isključenja poremetila naše devojke, poslednjih deset minuta pokazalo je da je “grč” prošlost. Serija od 5:0 donosi ubedljivu prednost na poluvremenu. Ako nastave ovako, drugi deo Svetskog prvenstva je na vidiku.

26. minut, 9:5 – Posle perioda loše igre, Srbija je uspela da poveže redove i napravi seriju 4:0. Mnogo bolja igra pred kraj poluvremena izabranica Uroša Bregara.

22. minut, 5:4 – Srbija vodi posle mnogo vremena. Na novi gol čekali smo četiri minuta. Igra se tvrdo, sa mnogo prekida i faulova, ali i odbrana golmana na obe strane.

17. minut – 4:4 – Posle trinaest minuta bez gola, Srbija prekida seriju Čilea.

16. minut, 3:4 – Čile dolazi do preokreta. Sada Srbija ima napad. Bojičić neprecizna. Razbranila se Kortez. Neverovatno loša igra Srbije.

14. minut, 3:3 – Igra se tvrdo. Posle odličnog početka, Srbija je stala i punih deset minuta nije uspela da postigne fgol. Neverovatan pad u igri naših reprezentativki!

10. minut, 3:3 – Srbija je kompletna. Čile ima napad, sudija sudi probijanje. Neverovatan je broj grešaka naših rukometašica. Napravili smo devet grešaka za devet minuta. Janjušević sa pivota promašuje zicer. Dobila je nezgodan udarac Jovana Jović. Deveterac je za Čile.

7. minut, 3:3 – Čile ima dva igračice više i dolazi do prvog gola. Potom, Alvarez pogađa sa pozicije levog krila. Novi neiskorišćen napad Srbije koja još uvek nije kompletna. Sa druge strane, gol Čilea. Nerešeno je!

4. minut, 3:0 – Novi gol Srbije. Čile ne uspeva da izgradi ozbiljniji napad. Dva vezana deveterca za Čile. Potom, Bojičić dobija isključenje na dva minuta. Novi deveterac za Čile, a onda i probijanje. Srbija ima napad.

2. minut, 2:0 – Srbija ulazi u meč sa dva brza gola. Dobro je postavljena odbrana našik rukometašica na startu meča. Ono što je vidno, jeste maksimalna koncentracija. U slučaju pobede, Srbiju očekuje pozicija tri, a onda i novi dueli u kojima samo pobede daju kakvu-takvu nadu za prolaz dalje.

Uoči meča:

Reprezentacija Srbije porazom od Danske je započela prvenstvo sveta. Podmlađeni tim Srbije odlično je igrao i imao vođstvo tokom celog susreta, ali su Dankinje “dodale gas” kada je bilo najpotrebnije i na kraju upisale važnu pobedu. Potom usledio je susret sa Rumunkama, a, umesto nove blistave partije, usledio je veliki pad. Rumunke su održale čas rukometa i zasluženao slavile.

Sa druge strane, tim Čilea je takođe bez bodova, odnosno nije ubeležio nijedan trijumf. Obe selekcije će se boriti za prvu pobedu na Svetskom prvenstvu koja bi im obezbedila i nastavak turnira.

Čile ima učinak od minus 60 golova, odnosno 30 datih i čak 90 primljenih, dok je Srbija postigla 49 i primila 62 gola.

– Od početka znamo da fokus mora biti prisutan u svakoj utakmici bez obzira ko je protivnik. Pripremni turnir u Španiji smo koristili između ostalog i za pripremu protiv jednog ovakvog protivnika. Znamo šta nam pobeda može doneti i na taj način se pripremamo. Verujem u ovaj tim i ne sumnjam da će devojke u utakmicu ući ozbiljno od prvog trenutka iako su dve teške utakmice iza nas – istakao je selektor Srbije Uroš Bregar.

Ukoliko Srbija ostvari plasman u narednu rundu biće smeštena u Treću grupu gde su plasman već obezbedile: Nemačka, Poljska, Japan. Takođe, bodove, u ovom slučaju neće prenositi.

Grupa E:

1. Danska 4

2. Rumunija 4

3. Srbija 0

4. Čile 0

(Telegraf.rs)