RHMZ izdao upozorenje: Danas ledena kiša i olujni vetar, a evo kada stiže temperaturni šok

Region

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas na jako naoblačenje sa kišom.

U Timočkoj Krajini, kao i u brdsko-planinskim predelima i po kotlinama sutra se očekuju mešovite padavine: sneg i kiša, koja će se mestimično lediti na tlu.

U košavskom području (naročito na jugu Banata) i na planinama duvaće jak i olujni vetar, naročito u prvom delu dana, u Beogradu sa udarima do oko 60 km/h, a na jugu Banata i od 85 do 100 km/h.

Meteorolozi za sredu ujutro i delom pre podne najavljuju slabe mešovite padavine (kiša i sneg) ponegde i u Vojvodini i na području Beograda, ali će tokom dana uslediti postepeno razvedravanje.

„Već u četvrtak nakon jutarnjeg mraza i temperature od -5 do 0 °C, tokom dana će biti toplije, od 4 stepena C na istoku do 13 stepeni na zapadu Srbije. Počeće ponovo da duva jak južni i jugozapadni vetar. Najtoplije će biti u petak sa dnevnim maksimumima od 14 do 22 °C, a u Timočkoj Krajini oko 5 °C uz intenzivno toplјenje snega u planinskim predelima u kombinaciji sa jakim vetrom“, najvljuje RHMZ.

U subotu ujutru i pre podne, novo naoblačenje s kišom, koja će padati i na planinama. Kiša će biti intenzivnija na zapadu i jugu Srbije gde će pasti od 10 do 30 mm za 12 h.

nova.rs