Uspeli smo! Sakupljen novac za lečenje malog Martina: “Budite ponosni na sebe i sav doprinos koji ste pružili”

Region

Martin je jedina beba koja u Srbiji boluje od Šinzel Gidion sindroma

Porodica Martina Lava Nikolića objavila je da je skupljen potreban novac za njegovo dalje lečenje.

– Draga naša armijo, uspeli smo da prikupimo veliku sumu novca koja će Martinu olakšati život, i pomoći mu u daljem lečenju! Budite ponosni na sebe i sav doprinos koji ste pružili. Mi smo vam toliko zahvalni da ne postoje reči kojima bismo ovu zahvalnost i sreću mogli da iskažemo. Hvala svima koji su nesebično pomagali u ovoj trci sa vremenom. Hvala svakom od vas, za svaku poruku, uplatu, organizaciju. Hvala vam za divne bazare, koncerte, književne večeri, predstave, licitacije, aukcije, skupove… Hvala svim udruženjima, opštinama, zajednicama, ustanovama, javnim i privatnim preduzećima, sportistima, javnim ličnostima… – navodi se na Instagram stranici “Za Martinovo pravo na život!”.

Podsetimo, on je jedina beba koja u Srbiji boluje od Šinzel Gidion sindroma. Na celom svetu ima još samo oko 50 dece sa istom dijagnozom.

Šinzel-Gidionov sindrom je teško stanje koje utiče na mnoge sisteme tela, a znaci i simptomi ovog stanja uključuju karakteristične crte lica, neurološke probleme i abnormalnosti organa i kostiju.

Martinovi simptomi bolesti se pojavljuju već prvog dana njegovog života, iako su roditelji tačnu dijagnozu dobili sa njegovih jedanaest navršenih meseci.

(Telegraf.rs)