Deca su nešto najbolje od nas! Anđeo naš mali ❤️Djevojčica Dunja donirala kosu djeci oboljeloj od raka

Region

Učenica drugog razreda Osnovne škole “Srbija” iz Crkvine u opštini Šamac Dunja Maslić je, u dogovoru sa roditeljima, odsjekla svoju dugu kosu i donirala je banjalučkom Udruženju za djecu oboljelu od malignih bolesti “Iskra” i sarajevskom Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”.

– Svoju dugu kosu sam skratila i donirala mališanima oboljelim od raka, za izradu perika koje će nositi. Odlučila sam nekom mališanu uljepšati dan, godinu i život – rekla je Dunja.

Direktor OŠ “Srbija” u Crkvini Radenka Mirosavljević rekla je da je kompletna škola ponosna na Dunju i njene roditelje koji je ovako vaspitavaju, podstiču na humanost i altruizam, uče pravim vrijednostima.

Ona je istakla da njihova škola obiluje brojnim talentima, uspjesima koje nižu, ali i drugim iskrenim, tradicionalnim vrijednostima, a među svim učenicima, biserima, nalazi se Dunja.

Dunja obožava školu, drugare, folklor, uvijek je nasmijana i puna ljubavi prema svima, uvijek je spremna nesebično pomoći drugima. Bila je dugokosa djevojčica dok se jednog dana nije pojavila kratko ošišana. Svima je bilo začuđujuće zašto je skratila divnu kosu, ali njena humanost je došla do izražaja i ovoga puta – naglasila je Mirosavljevićeva.

Ona je navela da je Dunja jedno od troje djece iz humane porodice Maslić, koja je na Dunjinu molbu odgovorila pozitivno.

dnevne.net