OVO JE POLICAJAC KOJI JE UZEO 20 EURA MITA: “RIJEČ JE O SEMIRU ZEBIĆU ZVANI ZEBA”

Region

Policajac iz Jablanice postao glavna internet zvijezda zbog svoje kriminalne radnje piše Crna-Hronika.

Turski turisti koji su prošle godine dolazili u BiH, zaustavljeni su od strane policijskog službenika MUP-a HNK u Jablanici. On im je pokušavao objasniti prekršaje koje su počinii na bosanskom jeziku, dok su turisti odgovarali na turskom i engleskom jeziku.

Nakon što im je nacrtao šta su pogriješili, poslao ih je u banku ili poštu da plate 1 tiket odnosno jednu kaznu. Par trenutaka poslije, vozač vadi 20 eura koje policajac uzima. Video je objavljen na youtube kanalu ljubitelja auto-moto vozila iz Turske.

I policijski službenik je napravio prekršaj prilikom kontrole turskih turista. Ovdje je jedini prekrsaj ako bi ga mogli rakunat kao takvog jest to parkiranje policijskog vozila na trotoaru. Policajac u skladu sa svojim ovlaštenjima ima pravo da zaustavlja i kontroliše gdje god on smatra da može i da treba. On je odgovoran za ličnu bezbjednost učesnika kojeg zaustavlja. Uglavnom, da je samo upalio rotacije on bi imao što se kaže ono po P.S-u sve da zaustavlja tu gdje je i zaustavljao.

Preticanje u zoni pješačkog prelaza kojeg su počinili turci jeste prekršaj i tačna je opis sankcije ali izgleda zbog jezicke barijere koristio se jezikom kojeg svi nažalost razumiju a to je mito” – izjavio je visokopozicionirani policijski službenik za portal Crna-Hronika.

Kako kolege sa Avaza saznaju, riječ je o policijskog službeniku MUP-a HNK Semiru Zebić zvanom Zeba On je prebačen u PS Konjic, gdje radi administrativne poslove. Protiv njega postoji više disciplinskih prijava.

crna-hronika.info