8-mjesečna beba je u posljednjim satima života – liječnici više ništa ne mogu učiniti za nju

Region

Doktori su rekli da je Indy trenutno “očito uznemirena i u bolovima”.

Malena Indi Gregory, 8-mjesečna beba koja boluje od mitohondrijske bolesti, u posljednjim je satima života nakon što je sudac odbio zahtjev njezinih roditelja da se djevojčica skine sa aparata kod kuće.

Liječnici koji su je liječili u bolnici Nottingham rekli su da više ništa ne mogu učiniti za nju. Međutim, sud je odlučio da njezino liječenje treba završiti u bolnici.

Beba će stoga danas u 14:00 sati po lokalnom vremenu (15:00 po našem) biti isključena s uređaja. Do trenutka pisanja ove vijesti nemamo informaciju da se to već dogodilo.

U pisanoj odluci rekao je da bi bilo “sve samo ne nemoguće” ukloniti osmomjesečno dijete s uređaja za održavanje života i pružiti palijativnu skrb u domu njezine obitelji.

Doktori su rekli da je Indy trenutno “očito uznemirena i u bolovima”.

Britanski par rekao je da je spreman svoju kćer odvesti u Rim odmah, “u roku od nekoliko sati”, prenosi Daily Mail.

Djevojčicu žele prebaciti u bolnicu Bambino Gezu. Jučer poslijepodne, javlja Mail, talijanski konzul u Manchesteru je na zahtjev Indine obitelji, u svojstvu suca za skrbništvo nad djevojčicom, izdao hitnu mjeru za njezin transfer u Rim.

Konzul je također imenovao posebnog skrbnika za upravljanje situacijom i komunikaciju s britanskom bolnicom.

Podsjetimo, talijanska vlada nedavno je Indi učinila svojom državljankom kako bi uzdržavala obitelj. Bolnica u Rimu pristala je nastaviti s liječenjem bebe.

novizivot.net