“Za sve vas koje se niste pomirile s tim da nećete biti majke”: Ljiljana Jakšić poslala moćnu poruku ženama koje se bore za potomstvo

Uncategorized

Harizmatična glumica Ljiljana Jakšić, poznatija kao Salveta je u emisiji „Ispovest„, autora i voditelja Nemanje Vasiljevića, po prvi put otvoreno progovorila o borbi za potomstvo i samohranom majčinstvu, te poslala jaku poruku ženama koje pokušavaju da se ostvare u ulozi majke. Njoj je to uspelo kada je u 52. godini rodila devojčicu Dariju.

Na pitanje da li ju uloga majke promenila, Ljiljana odgovara:

„Mislim da jeste, ja trčim i jurim ali sa manje nervoze to radim. Oplemenilo me, postala sam mekša dok me ne iznervira pa moram da viknem, često sagledavam širu sliku. To je najlepše nešto što mi se desilo, ima divne drugare, divno ih je videti”, rekla je glumica.

Od porođaja, pa do sada ste samohrana majka, koliko je tešto biti i otac i majka u današnje vreme u našoj zemlji?

„Naravno da je jako teško ali je najlepše na svetu kada je dete u pitanju, onda se termin teško neuklapa, ali nije ni malo lako. Obratila mi se jednom jedna žena koja je vodić, prišla mi je i rekla da je isto samohrana majka i da živi sama sa svojim detetom i da zna kako mi je. Ima žena koje uspevaju da budu same sa svojim detetom”, kaže Ljiljana.

Vi ste iz petog puta, veštačnom oplodnjom, ostali u blagoslovenom stanju, da li ste svesni koliko ste pomogli nekim ženama?

„Mislila sam da je to izuzetno važno i zato sam i istupila da podržim. Uvek volim da podržim kada sam sigurna u nešto, ja sam sigurna jer znam kako ja proživljavam svoje majčinstvo i tu ogromnu sreću koju sam doživela kada sam dobila dete, nema tu težine, to je velika radost, sve ostalo se savladava. Želim da podržim nešto što je veoma važno, a što je krucijalno pitanje za mnoge žene koje nisu uspele da se pomire sa tim da neće imati dece. Ja i dalje govorim svima da je mnogo važno potruditi se na tu temu na svaki mogući način, odnosno pronaći način postati roditelji, to je mnogo važno, mnogi roditelji gledaju možda u svemu tome gde su oni, šta se sa mnom dešava, da li ću imati vremena za sebe? Roditeljstvo je davanje, davanje i predavanje bez potrebe i očekivanja da će ti se vratiti, a vrati se kada prohoda, kada popriča, kada te zagrli, te ručice oko vrata, rečenica ‘mama volim te’”, poručila je Ljiljana Jakšić.

nova.rs