Ukupan trošak ležanja tijela blizu 4.000 KM: Saznajemo zašto Nermin Sulejmanović još nije ukopan

Region

Tijelo Nermina Sulejmanovića, ubice iz Gradačca, od 11. avgusta nalazi se u hladnjači Komemorativnog centra Tuzla. Kako nam je rečeno u komemorativnom centru, svaki dan ležanja tijela u hladnjači košta 40 KM, što znači da je za gotovo 90 dana akumuliran pozamašan trošak, koji će neko na kraju morati podmiriti.

Dolazile su amidže Nermina Sulejmanovića koje su htjele da organiziraju ukop, a Grad Gradačac je izrazio spremnost da preuzme troškove. Međutim, problem je mjesto ukopa, odnosno nema groblja na koje bi mogli ukopati preminulog, neće niko da ga primi – kaže Faruk Latifagić, direktor Komemorativnog centra Tuzla.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović 11. avgusta ove godine na području Gradačca počinio je masakr, koji je rezultirao sa tri ubijene i tri ranjene osobe. On je svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović pronašao u kući njene tetke, gdje je ranio njenog rođaka Nedima Pamukovića. Nakon toga Nizamu i njihovo dijete odveo je u jednu vikendicu u mjestu Šibovac, ženu je brutalno pretukao, usmrtio je hicem iz pištolja, a čin ubistva uživo je prenosio na društvenoj mreži Instagram.

Nakon toga, u centru grada ranio je policajca Huseina Kotorića i usmrtio Denisa Ondera, a na njegovog oca Đengiza Ondera pucao je na kružnom toku kod pravoslavne crkve. Đengiza Ondera slijedio je do njegove kuće gdje ga je likvidirao, a teško je ranio njegovu suprugu Harisu Onder.

Sulejmanović potom napušta centar Gradačca i odlazi ka Lončarima i Pelagićevu. Policija ga je locirala na napuštenoj farmi u Ledenicama, gdje je počinio samoubistvo pucajući sebi u glavu.

Od momenta Sulejmanovićevog samoubistva do danas prošlo je 87 dana. U Komemorativnom centru Tuzla kažu nam da pored 40 KM dnevno, kolika je naknada za ležanje tijela u hladnjači, postoji još blizu 300 KM troškova. Dakle, ukupan trošak Sulejmanovićevog ležanja u Komemorativnom centru Tuzla, do sada iznosi 3.780 KM.

Izvor:
Faktor